Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

Цей простий рецепт смачної домашньої аджики нагадає в холодну пору року про сезон свіжих овочів своїм яскравим, насиченим смаком і, напевно, стане вашим улюбленим рецептом, тому що готувати цю заготовку зовсім нескладно.

Така аджика зажадає невеликий набір доступних в серпні-вересні продуктів.

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

Для приготування заготовки в домашніх умовах знадобиться:

  • 2,5 кг помідорів;
  • 1 кг моркви;
  • 1 кг солодкого перцю;
  • 1 кг яблук;
  • 100 гр пекучого перцю (за бажанням);
  • 200 гр очищеного часнику;
  • 200 мл рослинного масла;
  • 200 мл оцту (9%);
  • 70 гр солі;
  • 1 стакан цукрового піску.

Як зробити аджику з яблуками на зиму

Спочатку потрібно приготувати овочі:

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

– моркву необхідно промити, почистити і натерти на крупній тертці;

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

– помідори, також, потрібно промити і перекрутити в пюре, попередньо видаливши плодоніжки;

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

– солодкий перець – промити, видалити серцевину, м’якоть перекрутити в пюре;

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

– яблука промити, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину, подрібнити за допомогою блендера.

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

З’єднайте пюре з помідорів і перцю в каструлі об’ємом не менше 6 літрів. Додайте подрібнені моркву і яблука, подрібнений пекучий перець за бажанням. Доведіть масу до кипіння і уварюйте 1 годину.

Потім, додайте рослинне масло, сіль, цукор, оцет і подрібнений часник.

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

Перемішайте до отримання однорідної маси, розкладіть по стерильним баночках в гарячому вигляді.

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

Із вказаної кількості продуктів виходить 5,5-6 л смачної домашньої аджики. Додаткової стерилізації аджика не вимагає.

Герметично закрутіть чистими кришками і тримайте в перевернутому вигляді, накривши махровим рушником, поки банки не охолонуть.

Аджика з яблуками, помідорами і морквою без стерилізації

Готову аджику з яблуками можна зберігати в умовах квартири. Взимку, відкривши баночку з такою приправою подавайте її як соус до відварного рису, картопляного пюре, пасти.