Цей простий рецепт смачної домашньої аджики нагадає в холодну пору року про сезон свіжих овочів своїм яскравим, насиченим смаком і, напевно, стане вашим улюбленим рецептом, тому що готувати цю заготовку зовсім нескладно.
Інгредієнти: Морква, Оцет, Пекучий перець, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Солодкий перець, Цукор, Часник, Яблука
Така аджика зажадає невеликий набір доступних в серпні-вересні продуктів.
Для приготування заготовки в домашніх умовах знадобиться:
- 2,5 кг помідорів;
- 1 кг моркви;
- 1 кг солодкого перцю;
- 1 кг яблук;
- 100 гр пекучого перцю (за бажанням);
- 200 гр очищеного часнику;
- 200 мл рослинного масла;
- 200 мл оцту (9%);
- 70 гр солі;
- 1 стакан цукрового піску.
Як зробити аджику з яблуками на зиму
Спочатку потрібно приготувати овочі:
– моркву необхідно промити, почистити і натерти на крупній тертці;
– помідори, також, потрібно промити і перекрутити в пюре, попередньо видаливши плодоніжки;
– солодкий перець – промити, видалити серцевину, м’якоть перекрутити в пюре;
– яблука промити, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину, подрібнити за допомогою блендера.
З’єднайте пюре з помідорів і перцю в каструлі об’ємом не менше 6 літрів. Додайте подрібнені моркву і яблука, подрібнений пекучий перець за бажанням. Доведіть масу до кипіння і уварюйте 1 годину.
Потім, додайте рослинне масло, сіль, цукор, оцет і подрібнений часник.
Перемішайте до отримання однорідної маси, розкладіть по стерильним баночках в гарячому вигляді.
Із вказаної кількості продуктів виходить 5,5-6 л смачної домашньої аджики. Додаткової стерилізації аджика не вимагає.
Герметично закрутіть чистими кришками і тримайте в перевернутому вигляді, накривши махровим рушником, поки банки не охолонуть.
Готову аджику з яблуками можна зберігати в умовах квартири. Взимку, відкривши баночку з такою приправою подавайте її як соус до відварного рису, картопляного пюре, пасти.