Аджика абхазька, справжня сира аджика, рецепт приготування – класичний

Аджика – це одна з найпопулярніших приправ, яку використовують на різних кухнях. Існує дуже багато варіантів рецептів такого соусу, але ми пропонуємо вам класичний. Це  – сира абхазька аджика, яка має неймовірно насичений пікантний смак.

Для приготування цього неймовірно ароматного, смачного соусу, вам потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • перець пекучий – 30 великих стручків;
  • часник – 1,5 головки;
  • сіль не йодована  – 1,5-2 столових ложки;
  • коріандр – 4 чайних ложки;
  • кмин – 2 чайних ложки;
  • насіння кропу – 1 столова ложка;
  • гуньба блакитна – 2 столові ложки.

Отже, пропонуємо до вашої уваги покроковий рецепт абхазької аджики.

adzhika-abhazskaja1

Спочатку необхідно добре помити гіркий перець, потім відрізати від нього плодоніжки і прибрати насіння. Краще робити все це в рукавичках, аби не попекти руки.

Далі необхідно почистити часник. Його разом з перцем і сіллю складіть в блендер чи м’ясорубку, перемеліть та відкладіть в окрему миску.

Тепер візьміть коріандр і кмин, викладіть на суху пательню та просмажте на невеликому вогні, аж доки приправи не почнуть сильно пахнути.

Як тільки це станеться – зразу ж пересипте їх в якийсь холодний посуд, щоб прянощі випадково не згоріли.

Після цього додайте кріп і гуньбу та змеліть все на кавомолці. Молоти треба не більше 10-15 секунд. Необхідно, щоб помел вийшов не надто великим. До речі, якщо кавомолки нема, то можна просто розтовкти насіння в ступі.

Далі спеції треба з’єднати з перцем, часником, сіллю та перемішати, щоб маса стала більш густою. Після цього можна розкладати аджику в банки, які ви заздалегідь підготували, та закрити кришками.

adzhika-abhazskaja3

Ось так просто можна приготувати цю чудову приправу вдома.

А якщо вам цікаво, як це роблять абхазькі жінки в самій Абхазії – тоді наостанок пропонуємо відео: “Аджика – рецепт довголіття”. До речі, в ньому також буде йти мова і про приготування цієї чудової приправи. То ж зможете дізнатися ще один варіант рецепту, прямо з перших вуст.