Абрикоси в’ялені в домашніх умовах – як приготувати на зиму.

В’ялені абрикоси – це цікава страва, яка сподобається багатьом. Тому пропонуємо вам дуже простий рецепт.

Як приготувати – рецепт

Фото: абрикоси

Візьміть стиглі абрикоси, добре помийте та викладіть на рушник, аби вони просохли.

Після цього дістаньте кісточки, викладіть плоди в ємність  та засипте цукром в пропорції:  1 кілограм абрикос : 350 грамів цукру.

Тепер абрикоси треба залишити на 25-30 годин при температурі плюс 22 градуси за Цельсієм.

Абрикос пустить сік, який необхідно буде злити. Тільки не виливайте його в раковину, адже він натуральний. Краще випийте, а ще краще – законсервуйте.

Після цього треба приготувати сироп. Для нього необхідно взяти інгредієнти в такій пропорції: на 1 кілограм абрикос – 300 грамів цукру і 350 грамів води.

Для приготування треба закип’ятити воду, насипати туди цукор та почекати, доки він повністю розчиниться. Заливати помідори необхідно сиропом, температура якого становить близько +85 градусів за Цельсієм.

Далі абрикоси треба дістати, викласти на деко і тушкувати в духовці. Перші 30 хвилин – при температурі 80 градусів за Цельсієм. Наступні 35 хвилин – 65-70 градусів. І ще 35 хвилин – 45-50 градусів.

підв'ялений абрикоси

Тепер абрикоси необхідно охолодити. Для цього складіть його на тацю-решітку, аби сік стік, або ж покладіть на сито. Далі треба накрити абрикоси тканиною і поставити в тепле місце, аби вони висушилися. Ідеальна температура – +30 градусів за Цельсієм.В електричній сушарці абрикоси сушать 6-7 годин, в духовці або на сонці – до готовності.

Після цього необхідно розкласти абрикоси в коробки чи паперові пакети і лишити ще на тиждень в сухому приміщенні, яке добре провітрюється.

Коли 7 днів пройдуть, можете розкладати їх в зручну тару – наприклад, скляні банки та лишати на зберігання.