Наварили вже варення, компот і навіть повидло з абрикос, а вони все не закінчуються? Давайте спробуємо приготувати тоді абрикосовий мус. Трохи змінимо рецепт приготування, додамо в звичайне варення невелику родзинку, і … у нас вийде чудовий, смачний, красивий і корисний абрикосовий мус.
Але, про все по порядку. І так, як зробити мус на зиму в домашніх умовах.
Беремо абрикоси, якщо вони будуть по своїй м’якості різні, нічого страшного!
М’які абрикоси треба просто перетерти через сито, а тверді нарізати невеликими шматочками, після чого їх треба ще проварити, додаючи невелику кількість води. Тримати їх на вогні, поки вони не перетворяться в однорідну м’якоть. Утворену абрикосовий масу, теж, перетираємо через сито. Все разом змішуємо.
Для того, щоб додати в мус трохи солодкого смаку, необхідно приготувати сироп з цукру і води (на 800 г абрикосової м’якоті потрібно 550 г цукру і 100 г води), потім додати в нього абрикосову м’якоть і варити все це разом, поки консистенція не стане нагадувати не надто щільне пюре.
При варінні, масу обов’язково весь час треба помішувати ложкою. Ложка повинна бути дерев’яна і, ні в якому разі, не металева!
В кінці приготування заливаємо мус в підготовлені окропом банки. Банки з заготовками додатково стерилізуємо. Час стерилізації залежить від їх величини: 350 – грамові – 25 хвилин, 500 – грамові – 30 хвилин, літрові – 50 хвилин.
Ось і весь рецепт приготування мусу з абрикосів. Знаючи, як зробити мус на зиму вважайте, що зима з абрикосовим настроєм вам вже забезпечена!