Абрикосовий мармелад з яблуками – рецепт простий у приготуванні і добре збережеться на зиму.

Пропонуємо освоїти рецепт цього смачного абрикосового мармеладу з яблуками, простого в приготуванні і улюбленого всіма членами нашої сім’ї. Вже багато років в урожайні роки я роблю смачний домашній абрикосовий мармелад. Це домашні ласощі не тільки дуже смачні, але і прекрасно вітамінізують організм в зимовий період.

абрикоси

Для приготування мармеладу яблука потрібні з кислинкою. Вони привнесуть особливий присмак і не дадуть йому потемніти. На дві порції абрикос додаємо одну порцію яблук.

Як зробити домашній мармелад з абрикос і яблук.

Плоди добре помити, очистити абрикоси від кісточок, в яблуках видалити серцевину. Додавши воду, варити їх до м’якості.

Дати масі охолонути, потім протерти використовуючи сито.

Додати цукор і уварювати, часто помішуючи. За ступенем загустіння визначаємо готовність мармеладу.

Готове пюре викласти в посуд, який потрібно попередньо змочити водою. Потім пюре залишаємо сушитися, бажано на повітрі.

Готовий абрикосовий мармелад розрізаємо на невеликі частини, пересипаємо їх крохмалем і акуратно складаємо в банки, не забувши попередньо простерилізувати їх. Також, домашній мармелад зберігати можна в пластикових і картонних коробках, але обов’язково в прохолодному місці.

Абрикосовий мармелад – склад:

  • абрикоси 660 гр.
  • яблука 440 гр.
  • цукор 600 гр.
  • вода 1 стакан.

Абрикосовий мармелад з яблуками

Тепер, знаючи як зробити мармелад з абрикос і яблук в домашніх умовах, холодною зимою ви отримаєте справжню насолоду від солодкого смаку сонячного літа.