Желе – це один з найулюбленіших десертів. Але щоб воно вийшло ідеальним, треба знати невеличкі хитрощі заморозки.
Зміст
Вибираємо правильний загущувач
Коли ми готуємо вдома, то, найчастіше, використовуємо желатин або агар-агар.
Але з желатином буває складно вгадати, оскільки якщо не вибрати правильну кількість, то желе вийде або гумовим, або буде майже соком.
А якщо брати агар-агар, то желе може вийти надто крихким.
Тому щоб желе вийшло дійсно ідеальним, краще брати такий чудовий природній загущувач, як пектин. Він дуже добре “працює” при низьких температурах, а коли опиняється в кімнатній, то також не втрачає своїх здатностей.
Тому, якщо ви хочете заморозити желе – краще візьміть пектин.
Як обрати посуд
Щоб добре заморозити желе – треба вибрати правильний посуд. Він повинен бути:
- герметичним – завдяки цьому на желе не з’явиться паморозь;
- широким та низьким – завдяки цьому желе швидше замерзне;
- пластиковим скляним або силіконовим – такий посуд не вбирає запахи.
Технологія приготування
Пектин треба розвести в рідині (це може бути вода, сік чи щось інше) в пропорції 1 до 4 та довести до кипіння.
Потім необхідно форми для желе опустити в гарячу воду, щоб різниця в температурі не була настільки сильною.
Тепер треба ввести пектин в гаряче желе. Якщо воно вистигне – з’являться грудки.
Після цього желе необхідно поставити в холодильник на 5-6 годин а потім перекласти в морозилку.
В цьому відео можна побачити деякі тонкощі заморожування:
Які треба знати особливості
Особливості заморожування залежать від того, які саме складові для желе ви обрали:
- якщо ви обрали сирі ананаси, папайю чи ківі, пам’ятайте, що їх складові руйнують желюючі властивості пектину. Тому треба обдавати фрукти окропом і класти більше пектину;
- якщо ви кладете в желе фрукти – ріжте їх дуже дрібно, аби не відбулося відшарування;
- якщо робите желе з кількох шарів – додавайте наступний тільки після того, як застигне попередній.
Як правильно разморожувати желе
Щоб желе тримало форму, за дві години до подачі його необхідно переставити в холодильник. А потім опустити форми в гарячу воду і зразу ж витягти та перевернути желе на тарілку.
Термін зберігання
Желе може знаходитися в морозильній камері місяць, а якщо ви переставили його в холодильник, то воно не зіпсується протягом 36-ти годин.
Отже, тепер ви знаєте як правильно заморозити желе вдома.