Корисне і смачне варення із соснових шишок

Варення можна варити практично з усього, навіть з молодих соснових шишок. Необхідно лише вчасно їх зібрати. Для приготування цієї страви треба зривати зелені шишки, і робити це в середині травня. Їх розмір повинен не перевищувати 3-4 сантиметра, але найсмачніше виходить варення з шишок 1,5-2 сантиметра.  Продовжувати читання Корисне і смачне варення із соснових шишок

Модрина: як зварити варення з шишок і хвої модрини на зиму – 4 варіанти приготування

В кінці весни природа дає нам не так багато можливостей для консервування. Ягід і фруктів ще немає. Саме час зайнятися корисними заготовками, які захистять нас взимку від застуд і вірусів. Що ж можна запасти наперед? Шишки! Сьогодні в нашій статті мова піде про варення, приготоване з модрини. Продовжувати читання Модрина: як зварити варення з шишок і хвої модрини на зиму – 4 варіанти приготування

Варення з ялинових шишок – всі тонкощі приготування

Варення з шишок ялини стає все більш популярним. Його пропонують придбати, як сучасні інтернет-магазини, так і бабусі на ринках. Вони-то знають толк в його користі та правильному приготуванні. Недарма цим десертом споконвіку ласували наші діди. Продовжувати читання Варення з ялинових шишок – всі тонкощі приготування