Шипшинові кущі можна зустріти на чагарниках, а дехто їх садить спеціально біля дому для окраси, і не тільки. Рослина цінується через свої корисні властивості. Крім того, вона унікальна в тому плані, що всі її органи використовують, як лікарський засіб (найчастіше плоди) чи оригінальний кулінарний складник. Шипшинові квіти збирають для корисних цілей найрідше, тому що рослина цвіте не довго. Ароматні пелюстки цього куща застосовують для приготування справжньої смакоти – шипшинового варення. Звичайно ж, придбати його можна й в магазині, правда, по досить великій ціні. Але існує багато доступних рецептів приготування цього незвичного десерту. Отож, ознайомившись з усіма тонкощами в цій справі, у кожної господині вийде здивувати рідних неймовірно ароматним та апетитним шипшиновим варенням.
Продовжувати читання Як приготувати варення з пелюсток шипшини: смачний рецепт варення