Сире варення з чорної смородини та малини

Сирим варенням називають свіжі ягоди, перетерті з цукром. Така заготовка буде дуже доречна взимку. Адже вона містить максимальну кількість вітамінів, а ще, чудово пахне та прекрасно смакує з млинцями, оладками, чаєм. Таке варення можна використати навіть в якості начинки для пиріжків. Продовжувати читання Сире варення з чорної смородини та малини

Чорна смородина перетерта з цукром на зиму

Чорна смородина – це дуже корисна ягода, яка допомагає від безлічі хвороб та покращує імунітет. Тому смородину обов’язково треба заготовувати на зиму.  Продовжувати читання Чорна смородина перетерта з цукром на зиму

Протерта чорна смородина з цукром або холодне варення з чорної смородини.

Протерта чорна смородина з цукром називається по різному: варення п’ятихвилинка, холодне і, навіть, сире варення. Простий рецепт приготувати дуже легко. Приготування варення зі смородини в такий спосіб дає можливість зберегти всі корисні властивості ягід. Продовжувати читання Протерта чорна смородина з цукром або холодне варення з чорної смородини.

Найкраще варення з чорної смородини – як правильно варити варення з чорної смородини.

Пропонуємо приготувати не простий, а секретний рецепт варення, краще варення з чорної смородини тому, що зварені ягоди тримають форму, стають соковитими та м’якими, не дивлячись на від природи грубу шкірку. Продовжувати читання Найкраще варення з чорної смородини – як правильно варити варення з чорної смородини.

Заготовки на зиму: чорна смородина з цукром, рецепт гарячого приготування – зберігає лікувальні властивості чорної смородини.

Для того щоб максимально зберегти лікувальні властивості чорної смородини на зиму з’явилася технологія “варення п’ятихвилинка”. Такий простий рецепт заготовки на зиму в домашніх умовах дозволяє зберегти цілющі властивості смородини. Продовжувати читання Заготовки на зиму: чорна смородина з цукром, рецепт гарячого приготування – зберігає лікувальні властивості чорної смородини.

Оригінальні рецепти заготовок – свіжа і натуральна чорна смородина з цукром або як зберегти вітаміни на зиму.

Якщо хочете щоб свіжа ягода смородини на зиму збереглася натуральною, то скористайтеся цим оригінальним рецептом. Продовжувати читання Оригінальні рецепти заготовок – свіжа і натуральна чорна смородина з цукром або як зберегти вітаміни на зиму.

Смачне чорносмородинове варення. Як варити варення в домашніх умовах.

Смачне чорносмородинове варення приготоване на зиму за цим простим рецептом не відбере у Вас багато сил, хоча і злегка розтягнеться в часі. Продовжувати читання Смачне чорносмородинове варення. Як варити варення в домашніх умовах.

Ароматне зимове варення п’ятихвилинка з чорної смородини – як варити варення п’ятихвилинку в домашніх умовах.

Зварене за цим рецептом варення п’ятихвилинка збереже, практично, всі вітаміни в чорній смородині. Цей простий рецепт цінний тим, що їм користувалися ще наші прабабусі. А зберігати традиції предків – дуже важливо для будь-якого народу. Продовжувати читання Ароматне зимове варення п’ятихвилинка з чорної смородини – як варити варення п’ятихвилинку в домашніх умовах.

Просте домашнє варення з чорної смородини

Ягоди чорної смородини – це джерело вітамінів, яких потребує наш організм цілий рік. Ще нашим предкам були відомі корисні властивості цих ягід, тому, історія їх заготовки на зиму тягнеться в глибину століть. У більшості випадків, в ті часи ягоди засушивали і зберігали в мішечках з домотканого полотна. Продовжувати читання Просте домашнє варення з чорної смородини

Холодне варення з чорної смородини – заготовка без варки

Початок літа це час, коли масово дозрівають багато ягід. Улюблена багатьма, смачна та корисна чорна смородина одна з них. З неї варять варення, сиропи, додають в компоти, роблять желе, мармелад, пастилу і, навіть, пюре. Сьогодні я розповім, як приготувати в домашніх умовах, так зване, сире чи то холодне варення з чорної смородини, тобто, робити заготовку будемо без варіння. Продовжувати читання Холодне варення з чорної смородини – заготовка без варки