Ці фрукти називають “північними лимонами”, тому що вони мають сильний кислуватий присмак. Плоди важко їсти свіжими, а от заготовлювати дуже доречно. У вільному доступі ви зможете знайти безліч рецептів, як заготовити на зиму японську айву. Жовті плоди з сильним ароматом підходять у якості основи для компотів. З неї готується смачний сироп, пастила, варення та желе. Так, як цей фрукт відомий своїм унікальним хімічним складом, то шкода, що при тепловій обробці втрачається частина вітамінів. Плоди мають імуномодулюючу, протизапальну дію та очищають стінки судин. Щоб зберегти ці цілющі складові, пропонуємо вам рецепт домашньої заготовки з японської айви з цукром без варіння.
Тег для заготовки на зиму: Варення з айви
Варення з айви терте – як зварити густе айвовое варення на зиму смачно і просто.
Цей рецепт айвового варення легко приготує навіть сама недосвідчена господиня, так як для його приготування знадобиться мінімум часу, а процес варіння не становить жодних труднощів.
Найсмачніше варення з айви тертої. Покроковий рецепт з фото як зварити варення з айви – густе і м’яке.
Закінчується осінь, сад уже спорожнів і тільки яскраво жовті плоди айви красуються на гілках. Вони вже остаточно дозріли. Це дуже вдалий час для того, щоб приготувати дуже смачне варення з тертої айви. Як варити айвове варення так, щоб натерті часточки вийшли м’якими, а варення смачним я і хочу розповісти в цьому рецепті. Продовжувати читання Найсмачніше варення з айви тертої. Покроковий рецепт з фото як зварити варення з айви – густе і м’яке.
Варення з айви – рецепт на зиму. Як варити айвовое варення в домашніх умовах.
Варення з айви відрізняється високим рівнем вмісту вітамінів С і Р, що сприятливо впливає на стінки судин. Органічні кислоти нормалізують метаболізм, а пектини зміцнюють печінку і налагоджує травлення. Антиоксиданти, які містяться в айвовому варенні допоможуть, якщо існує нервове перенапруження. Продовжувати читання Варення з айви – рецепт на зиму. Як варити айвовое варення в домашніх умовах.
Янтарне варення з айви часточками
Айва – тверде і волохате яблуко. У свіжому вигляді їсти його, практично, неможливо. Фрукт дуже твердий і кисло-терпкий. Але варення з айви виходить надзвичайно красиве і смачне. Продовжувати читання Янтарне варення з айви часточками