Волоські горіхи або ще, як їх називають “грецькі” відомі кожній господині, як один з кращих інгредієнтів у випічці, як прикраса й начинка для тортів та у м’ясних стравах. Майже усі заготовлюють горіхи самостійно, не знаючи певних правил засушування, зіштовхуються з тим, що горіхи можуть почорніти чи всохнути. При сушінні природних продуктів, звичайно, що бувають і забраковані екземпляри. Та щоразу постає питання, як можна зменшити їх відсоток при заготовлюванні на зиму? Продовжувати читання Як правильно сушити горіхи
Тег для заготовки на зиму: Сушені горіхи
Сушений фундук (ліщина) – сушка в домашніх умовах
Ліщина – це смачні горішки, які можна легко заготувати на зиму самостійно. Зараз ми розкажемо, як це зробити. У деяких рецептах рекомендують сушити лише фундук, а в інших ліщину, або лісовий горіх, і наполягають саме на своєму варіанті рецепта. А чи є відмінності між фундуком та ліщиною? По суті, це один і той же горіх, але ліщина – це лісовий горіх, тобто дикий, а фундук – окультурений сорт. Фундук може бути декілька більше свого дикого побратима, але за смаком і по корисним речовинам вони абсолютно ідентичні. Продовжувати читання Сушений фундук (ліщина) – сушка в домашніх умовах