Коли і як правильно збирати і сушити липу для чаю: заготівля липового цвіту на зиму

Навіть один ковток липового гарячого напою з солодким медом нагадає вам про спекотну літню пору. Перед очима, як у казці, постане картина запашних квітучих суцвіть, а над ними гудуть бджілки  та мед збирають. Чай із липи – найперше, що ви згадуєте, коли починає боліти горло чи з’являються інші симптоми застуди. Відваром липи можна й полощити горло. Речовини липового цвіту мають цілий ряд властивостей: зменшують в’язкість крові, покращують роботу жовчного міхура та нирок, знімають запалення та високу температуру й стабілізують роботу нервової системи. Липу можете купити у будь-якій аптеці. Та, мабуть, краще заготовити її на зиму самостійно, тим паче, що це дерево є майже у кожному парку чи лісі.

Продовжувати читання Коли і як правильно збирати і сушити липу для чаю: заготівля липового цвіту на зиму