Айва – фрукт, який має неоднозначну репутацію. Його смак не дивує у свіжому стані. Надто терпкий та не дуже солодкий. Якщо ви дивитесь на нього, як продукт швидкого поїдання, то ідіть до інших фруктів. Ми відкриємо вам секрет, яка айва смачна у вигляді варення, начинки для випічки й у формі сушки для компоту. А ще вона дуже корисна. Плоди можуть зберігатися до 5-и місяців внаслідок твердості м’якоті та шкірки. Та, все ж таки, ми дуже рекомендуємо вам зробити сушку з айви. По-перше, у такому вигляді зручніше варити з неї вітамінні й солодкі напої чи смакувати, як цукерками. По-друге, до сушених шматочків вже ніякі шкідники чи пліснява не доберуться.