Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації та оцту – найсмачніша, просто пальчики оближеш

Ікра з баклажанів – це всім знайома та відома страва. І щоб взимку не купляти для її приготування дорогі інгредієнти – можна законсервувати таку ікру. Продовжувати читання Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації та оцту – найсмачніша, просто пальчики оближеш

Печені баклажани на зиму – проста заготовка з баклажанів для зимового салату або ікри.

Якщо Ви заготовите такі печені баклажани, то після відкриття банки взимку у Вас буде, практично готова для вживання ікра (або зимовий салат – можна назвати і так) з печених баклажанів. Все, що Вам залишиться зробити – це лише порізати цибулю і / або часник і заправити страву смачним  рослинним маслом. Продовжувати читання Печені баклажани на зиму – проста заготовка з баклажанів для зимового салату або ікри.

Ікра з баклажанів на зиму – смачний домашній рецепт: баклажани з помідорами і цибулею.

Для любителів “синеньких” є відмінний і доступний домашній рецепт – ікра з баклажанів. Приготовлені таким чином баклажани, з помідорами і цибулею, взимку стануть відмінною апетитною холодною закускою. Адже консервована ікра – смачна і корисна холодна закуска. Продовжувати читання Ікра з баклажанів на зиму – смачний домашній рецепт: баклажани з помідорами і цибулею.

Класична болгарська Лютениця з баклажанами на зиму

Пропоную господаркам на замітку рецепт дуже смачного гострого соусу з печених овочів. Соус цей називається Лютениця, а готувати його будемо по-болгарському рецепту. Назва страви походить від слова «люто», тобто “гостро”.

Продовжувати читання Класична болгарська Лютениця з баклажанами на зиму

Смачна ікра з баклажанів – пальчики оближеш

Ця смачна ікра з баклажанів готується з морквою та ідеальна за смаком. Заготовка прекрасно зберігаються всю зиму і буде відмінною закускою протягом усієї зими, а особливо в пост. У моїй родині така баклажанна ікра просто моментально зникає зі столу під час обіду. Її і на святковий стіл можна подавати, і просто робити з нею бутерброди. Відкривши баночку взимку, можна змінити смак заготовки, збагативши його свіжим подрібненим часником. Продовжувати читання Смачна ікра з баклажанів – пальчики оближеш

Смачна аджика з баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці

Аджика – це гостра пряна приправа, яка надає стравам особливого смаку й аромату. Головним інгредієнтом традиційної аджики є різні сорти перцю. Всі знають про таку заготовку як баклажани з аджикою, але мало хто знає, що не менш смачну приправу можна приготувати і з самих баклажан. Головною перевагою запропонованого сьогодні старовинного рецепту аджики з баклажан є його простота. Продовжувати читання Смачна аджика з баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці

Строката овочева ікра з баклажанами на зиму без стерилізації

Овочева ікра з баклажанами – одна з найулюбленіших і знайомих кожному з дитинства заготовка на зиму. Запропонований рецепт відрізняється відмінним смаком, простою і легкістю приготування. Якщо вам, як і мені, традиційні рецепти заготовок швидко приїдаються взимку, то я підкажу знайдений для себе вихід – я просто намагаюся заготовити ікру за різними рецептами. Пропоную вашій увазі сьогодні смачний, простий і незвичайний рецепт, який я називаю Строката овочева ікра з баклажанами та імбиром. Продовжувати читання Строката овочева ікра з баклажанами на зиму без стерилізації