Жимолость: 6 рецептів заморозки на зиму в морозилці

Жимолость має унікальні якості. Вона може зміцнювати й тонізувати судини. Крім того, її ягоди здатні нормалізувати температуру та артеріальний тиск, а також, з їх допомогою можна вивести радіоактивні речовини з організму. Найпоширенішим способом заготівлі жимолості є консервування та варіння, але під час цих процесів значна частина цілющих властивостей втрачається. Найкраще заморозити ягоди в морозильній камері, й, таким чином, не розгубити всі вітаміни.

Продовжувати читання Жимолость: 6 рецептів заморозки на зиму в морозилці

Заготівля жимолості: сушимо ягоди, листя і гілочки жимолості, готуємо смачну пастилу.

Жимолость – це ягоди, що рано достигають, мають синій колір і є дуже корисними для організму людини. Правда, якщо вони не отруйні. Тому спочатку уважно подивіться на ягоди – вони повинні бути довгастими і синіми. Якщо ягоди є саме такими – тоді  їх обов’язково треба заготувати на зиму. Зараз ми розкажемо, як це правильно зробити. Продовжувати читання Заготівля жимолості: сушимо ягоди, листя і гілочки жимолості, готуємо смачну пастилу.

Рецепт приготування домашньої пастили з жимолості – як зробити пастилу з жимолості в домашніх умовах

Жимолость – найперша ягода, яка з’являється в садах і городах. Жимолость дуже корисна. Домогосподарки роблять з неї різні заготовки у вигляді варення, джему, повидла і компотів. Також з жимолості вичавлюють сік, а макуху, що залишилася, використовують для приготування пастили. Продовжувати читання Рецепт приготування домашньої пастили з жимолості – як зробити пастилу з жимолості в домашніх умовах

Як зварити компот з жимолості – рецепти компоту на кожен день і заготовка на зиму

Ніжна ягода жимолості (ще одна назва козолист або лат. Lonicera) має приємний кисло-солодкий смак. Плоди деяких сортів мають легку гірчинку, але, після термічної обробки гіркий смак ягід зникає. Вживати жимолость можна в сирому вигляді, що більш прийнятно в разі бажання отримати максимальну кількості вітамінів, і в переробленому. З жимолості найчастіше готують джеми, повидла і варять компоти. Продовжувати читання Як зварити компот з жимолості – рецепти компоту на кожен день і заготовка на зиму

Як приготувати джем з жимолості – покроковий рецепт заготовки на зиму

Одне з найсмачніших і найсильніших засобів для підтримки імунітету взимку – це джем з жимолості. Готують його по різному. Комусь подобається джем з насінням, а інші вважають за краще заготовити желеподібну масу. З насінням джем виходить трохи терпким, а перетертий, має більш ніжний смак і консистенцію. Але і той, і той варіант однаково корисні і смачні. Продовжувати читання Як приготувати джем з жимолості – покроковий рецепт заготовки на зиму

Варення з жимолості: прості рецепти приготування – як зварити домашнє варення з жимолості

Кисло-солодкий, з легкою гірчинкою, смак жимолості (рослина зветься ще Козолист або лат. Lonicera) подобається багатьом. Ця ягода не тільки смачна, але і дуже корисна, особливо для жіночого організму. Про користь жимолості ви можете знайти багато цікавої інформації на просторах безкрайнього Інтернету. Продовжувати читання Варення з жимолості: прості рецепти приготування – як зварити домашнє варення з жимолості

Вітамінний морс з жимолості: рецепт приготування в домашніх умовах і заготівля на зиму

Дехто вирощує жимолость в своєму саду, як декоративний чагарник, але все більше людей дізнається про користь цих ягід, і відповідно, про способи їх вживання. Ягоди жимолості широко застосовуються в кулінарії і народній медицині, і питання лише в тому, як зберегти користь цих плодів на зиму. Продовжувати читання Вітамінний морс з жимолості: рецепт приготування в домашніх умовах і заготівля на зиму