Як приготувати пастилу з жерделі (дикого абрикоса) на свіжому повітрі

Абрикоса добре росте і плодоносить в південних регіонах. Однак, культурна сортова занадто вимоглива до клімату, на відміну від свого дикого родича – жерделя. Так, жерделя це та сама абрикоса, але відрізняється від своєї окультуреної родички меншими розмірами плода, меншою кількістю цукру і не їстівною кісточкою. Продовжувати читання Як приготувати пастилу з жерделі (дикого абрикоса) на свіжому повітрі

Варення з Жердели: 2 рецепти варення з диких абрикосів на зиму

Жерделя відноситься до дрібноплідних диких абрикосів. Плоди Жердели поступаються своїм культурним родичам в розмірах, але перевершують їх за смаковими якостями і по врожайності. Вони неймовірно ароматні і мать достатньо відчутний медовий смак. Але, при варінні варення, не можна порушувати правильне співвідношення цукру до плодів, яке становить 1: 1. Продовжувати читання Варення з Жердели: 2 рецепти варення з диких абрикосів на зиму