Смачний компот з вишні з кісточками на зиму без закатки

У всіх кулінарних книгах пишуть про те, що вишня для заготовок повинна бути звільнена від кісточок. Якщо у вас є машинка для вибивання кісточок з вишні – то добре, але у мене такої машинки немає, а вишні достигає багато. Довелося навчитися готувати варення і компот з вишні з кісточками. На кожну банку обов’язково наклеюю етикетку, оскільки більше півроку зберігати такі заготовки з вишні з кісточками не варто, з’являється смак знаменитого Амаретто. Продовжувати читання Смачний компот з вишні з кісточками на зиму без закатки

Сік з черешні на зиму – простий рецепт без пастеризації

Хоча черешня багата антиоксидантами і корисна при багатьох захворюваннях, її, майже, не заготовляють на зиму. І це дуже прикро. Сік з черешні має м’який смак, він освіжає і відновлює необхідний запас вітамінів в організмі. Хтось може сказати, що сік з черешні робити не можна, але я цьому твердженню заперечу. Продовжувати читання Сік з черешні на зиму – простий рецепт без пастеризації

Швидкий компот із черешні на зиму – як варити компот без стерилізації

Потрібно приготувати домашній смачний компот із черешні на зиму? Тоді використайте цей простий рецепт швидкого приготування. Такий спосіб заготовити швидкий компот із черешні на зиму по праву користується популярністю у господинь саме через свою простоту. Продовжувати читання Швидкий компот із черешні на зиму – як варити компот без стерилізації

Варення з чайної троянди і полуниці – ароматна та смачна заготовка на зиму

Одна з найперших весняних ягід це красуня полуниця, і ягідку цю мої домочадці люблять як в сирому вигляді, так і у вигляді варення та джемів. Полуниця сама по собі ягода дуже ароматна, але цього разу я вирішила в полуничне варення додати пелюстки чайної троянди. І вийшло у мене неймовірно ароматне та смачне асорті – варення з чайної троянди і полуниці. Продовжувати читання Варення з чайної троянди і полуниці – ароматна та смачна заготовка на зиму

Морс із червоної смородини – як приготувати смачний і корисний морс з смородини швидко і просто

Врожаї червоної смородини бувають значними, тому варто звернути увагу на цю ягоду при приготуванні вітамінних напоїв. Сьогодні ми поспішаємо вам запропонувати добірку рецептів морсів з червоної смородини. У хід йдуть як свіжі плоди, так і заморожені. Продовжувати читання Морс із червоної смородини – як приготувати смачний і корисний морс з смородини швидко і просто

Як приготувати смачний морс з винограду на зиму, і в чому його користь

Натуральний виноградний сік містить в собі таку кількість корисних речовин і елементів, яка може зрівнятися з справжніми лікарськими препаратами. У зв’язку з чим, багато соку пити не можна, але можна приготувати з соку виноградний морс. Продовжувати читання Як приготувати смачний морс з винограду на зиму, і в чому його користь

Малосольна червона ікра: способи домашнього посолу – як засолити ікру червоної риби швидко і просто

Делікатес, який завжди радує око під час святкового застілля – бутерброд з маслом і червоною ікрою. На жаль, страви з малосольною червоною ікрою не такі часті в нашому раціоні. А виною всьому «кусюча» ціна за зовсім невеликий обсяг морепродукту. Ситуацію можна згладити, купивши в магазині непотрошену тушку самки сімейства лососевих, і засоливши її ікру самостійно. Про всі тонкощі цього процесу буде детально розказано в нашій статті. Продовжувати читання Малосольна червона ікра: способи домашнього посолу – як засолити ікру червоної риби швидко і просто

Вітамінний морс з жимолості: рецепт приготування в домашніх умовах і заготівля на зиму

Дехто вирощує жимолость в своєму саду, як декоративний чагарник, але все більше людей дізнається про користь цих ягід, і відповідно, про способи їх вживання. Ягоди жимолості широко застосовуються в кулінарії і народній медицині, і питання лише в тому, як зберегти користь цих плодів на зиму. Продовжувати читання Вітамінний морс з жимолості: рецепт приготування в домашніх умовах і заготівля на зиму