Якщо вам хтось скаже, що холодець можна їсти без хрону – він нічого не розуміє в українській кухні. Хрін – це найкраща приправа не тільки до холодцю, але і до риби, сала, м’яса і це ще ми не говоримо про корисні властивості хрону. Як не дивно, але в народній медицині хрін використовують набагато частіше, ніж в кулінарії і це треба виправляти. Продовжувати читання Як солити хрін – гостра приправа з хрону на зиму
Інгредієнт для заготовки на зиму: Цукор
Квашений гіркий перець на зиму по-мексиканськи
Багато городників знають про те, що не можна садити поруч різні сорти перців. Особливо це стосується солодкого болгарського перцю і гострого перчика чилі. Якщо солодкий перець запилиться гострим, то і його плоди будуть гострі. Для літніх салатів такий болгарський перець не підійде через зайву пекучість, але на засолювання – це саме те, що потрібно. Продовжувати читання Квашений гіркий перець на зиму по-мексиканськи
Як засолити цілий оселедець – простий і смачний рецепт
Часто магазинний оселедець гірчить і віддає металом. Смак такого оселедця можна виправити, трохи побризкавши його оцтом, рослинною олією і присипавши свіжою цибулькою. Але, якщо риба потрібна для салату? Тут вже нічого не зробиш, хіба що, не будемо покладатися на випадок і дізнаємось як засолити цілий оселедець дома самостійно. Продовжувати читання Як засолити цілий оселедець – простий і смачний рецепт
Квашена цвітна капуста – корисна закуска на зиму
Кучеряву або цвітну капусту, зазвичай, варять, смажать, використовують, в основному, для приготування перших і других страв. І вкрай рідко її маринують або квасять – а марно. У кольоровій капусті міститься маса вітамінів і при солінні всі ці вітаміни зберігаються, на відміну від других способів приготування, де суцвіття піддаються термічній обробці. Продовжувати читання Квашена цвітна капуста – корисна закуска на зиму
Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці
Заготовки на зиму – завжди клопітка справа, і багато господинь шукають способи полегшити задачу. Це не означає, що господині ледачі. Просто розумна оптимізація хороша навіть на кухні. Тому, я і хочу представити кілька простих способів, які, безсумнівно, полегшать багатьом приготування смачного овочевого лечо на зиму. Продовжувати читання Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці
Як солити корюшку пряним послом і для в’ялення
Прісноводна корюшка виростає в середньому до 10 см. Деякі підвиди не мають луски, а у деяких вона настільки швидко злітає, що рибалки доносять до будинку вже очищену корюшку. В основному корюшку смажать, засолюють, або в’ялять. Продовжувати читання Як солити корюшку пряним послом і для в’ялення
Як солити нерку в домашніх умовах – два способи засолу
Нерка (червоний лосось, або срібна форель) вважається однією з найсмачніших риб сімейства лососевих. Сплутати її з іншою рибою складно, так як через особливості раціону нерки, її м’ясо має інтенсивно червоний колір, з тоненькими прожилками жиру. Завдяки цьому жиру, м’ясо нерки залишається неймовірно ніжним і в солоному вигляді, і в копченому. Продовжувати читання Як солити нерку в домашніх умовах – два способи засолу
Як швидко засолити уклейку «як кільку», або для в’ялення
Бувалі рибалки ніколи не викинуть уклейку, і не пустять її на приманку для більш великої риби. Незважаючи на її невеликий розмір, уклейка має гарні смакові якості. Уклейку готують «як шпроти», «як кільку», або в’ялять її. Розглянемо рецепт, як засолити уклейку. Після цього, її можна в’ялити, або їсти, як кільку. Продовжувати читання Як швидко засолити уклейку «як кільку», або для в’ялення
Як солити оселедець по-домашньому
Купівля готового оселедця – це вже давно стало лотереєю. Немає жодної людини, яка хоч раз, але не розчарувалася в покупці. То оселедець виявляється сухий і пересолений, то з кров’ю. А якщо його купували для святкового столу, то і настрій зі святкового, стане таким же сумним, як і куплений оселедець. Продовжувати читання Як солити оселедець по-домашньому
Як солити капусту в розсолі в банці
Деякі сорти капусти не відрізняються соковитістю, а зимові сорти і зовсім бувають «дубовими». Використовувати для салатів, або борщів таку капусту неможливо, але її можна заквасити в розсолі. Зазвичай таку капусту заквашують в трилітрових банках, і засолюють у міру необхідності весь рік. Цей вид закваски хороший тим, що при ньому капуста виходить завжди. Продовжувати читання Як солити капусту в розсолі в банці