Інжир (фіга, смоква, лат. Ficus carica) стає все більш популярним в Україні. Його плоди мають широке застосування в кулінарії і медицині. Вони допомагають при простудних захворюваннях, а наявність кумарину рятує від сонячної радіації. Інжир тонізує і зміцнює організм, попутно лікуючи застарілі хвороби. В домашніх умовах напої з інжиру можно приготувати як просто для пиття, так і заготовити їх на зиму. Продовжувати читання Компот з інжиру – 2 рецепти: заготовка на зиму і гарячий святковий напій за австрійським рецептом
Інгредієнт для заготовки на зиму: Цедра апельсина
Варення з червоного агрусу – найсмачніші рецепти з агрусу на зиму
Аґрус (крижовник) – невеликий чагарник, гілки якого, в більшості випадків, покриті гострими шипами. Ягоди досить великі, з щільною шкіркою. Колір плодів може бути золотисто-жовтим, смарагдово-зеленим, зелено-бордовим, червоним і чорним. Смакові характеристики ягід агрусу дуже високі. Плоди такого невибагливого на вигляд чагарника мають приємний насичений кисло-солодкий смак, а зимові заготовки з агрусу дуже популярні. Продовжувати читання Варення з червоного агрусу – найсмачніші рецепти з агрусу на зиму