Топінамбур є близьким родичем соняшника. Жовті квіти цієї рослини дуже схожі на свого побратима, але відрізняються меншими розмірами і відсутністю їстівного насіння. Замість цього, у топінамбура плодоносить корінь. Бульби широко використовуються в кулінарії. Їх використовують як в сирому вигляді, так і після термічної обробки. З сирої земляної груші готують чудові вітамінні салати, а варений продукт служить основою варення та джемів. Сьогодні темою нашої розмови буде сироп з топінамбура. Продовжувати читання Сироп з топінамбура: два рецепти приготування сиропу з земляної груші
Інгредієнт для заготовки на зиму: Топінамбур
Джем з топінамбура: варіанти приготування корисного десерту – як приготувати джем із земляної груші
Топінамбур або, як його по-іншому називають, земляна груша – це не просто овочева рослина, а джерело здоров’я! Корисними є і коріння бульбовидні, і листя, і квіти. Зелену частину рослини і квітконоси використовують як корм для тварин, а також, готують з них смачний чай. Бульби вживають в їжу як в сирому вигляді, так і в термічно обробленому. Особливо цінується земляна груша людьми, що страждають на діабет. Продовжувати читання Джем з топінамбура: варіанти приготування корисного десерту – як приготувати джем із земляної груші