Повидло з терену: три рецепти заготовки – як приготувати тернове повидло в домашніх умовах

Терен – це колючий високий (до 2 м) кущ, що плодоносить (плоди розміром від 2 до 2,5 см, з великою кісткою всередині). Терен має велику схожість зі сливою. Його ягоди кислуваті та трохи терпкі на смак, але коли повністю дозрілі, ці “недоліки” майже не відчутні. З терну можна приготувати компоти та варення, але найчастіше з нього варять повидло. Про нього йтиметься далі.

Продовжувати читання Повидло з терену: три рецепти заготовки – як приготувати тернове повидло в домашніх умовах

Смачний компот з терну з кісточками на зиму без стерилізації

Компот з терну – смачна і проста заготовка, яка вам точно сподобається. До того ж, на її приготування треба витратити мінімум часу. Продовжувати читання Смачний компот з терну з кісточками на зиму без стерилізації

Джем з терну без кісточок і яблук на зиму

Смачний джем – це прекрасний додаток до різноманітних млинців та інших десертів. Тому пропонуємо вам простий рецепт джему з терну і ягід. Продовжувати читання Джем з терну без кісточок і яблук на зиму