Як солити білі гриби на зиму – три способи

Білі гриби по праву вважаються королівськими грибами. Вони неймовірно смачні і ароматні, причому, свій аромат вони зберігають в будь-якому вигляді. Навіть недосвідчений грибник впізнає запах білих грибів з тисячі подібних. Такі гриби можна (і потрібно) заготовлювати на зиму і засолювання білих грибів на зиму – це найстаріший рецепт наших пращурів. Продовжувати читання Як солити білі гриби на зиму – три способи

Як солити печериці – два способи засолу грибів

Печериці, одні з небагатьох грибів, які можна їсти сирими, не піддаючи їх термічній обробці. Єдина вимога – це молодість грибочка і його свіжість. Якщо гриби вже два тижні лежали на полиці в супермаркеті, то краще не ризикувати. Тим більше, що солоні печериці набагато смачніші ніж свіжі і, в даному випадку, безпечніші. Продовжувати читання Як солити печериці – два способи засолу грибів

Як солити сало по-українськи на зиму

Сало вже давно стало візитною карткою України. Україна велика і рецептів, як засолити сало – безліч. У кожній області, в кожному селі свої рецепти і всі вони неймовірно смачні.

Продовжувати читання Як солити сало по-українськи на зиму

Як солити сало з прошарком – два простих рецепти

Сало з прошарком це вже делікатесний продукт і від способу його соління багато в чому залежить смак. Навіть самий смачний і недешевий шматок сала з прошарком можна зіпсувати, якщо його неправильно засолити, або зберігати. Продовжувати читання Як солити сало з прошарком – два простих рецепти

Як солити лисички на зиму – два способи

Скільки на світі грибників, стільки існує і способів засолювання грибів. Лисички вважаються королями серед грибів. Вони мають ніжний горіховий присмак, тримають форму і зберігають колір, навіть, після термічної обробки. Лисички рідко маринують, хоча і це можливо. Але солоні лисички дивовижно смачні та універсальні. Їх можна подавати як салат, смажити з ними картоплю або додавати в перші страви. Продовжувати читання Як солити лисички на зиму – два способи

Солена, мочена або квашена цибуля на зиму – м’яка і корисна закуска

При заквашуванні або маринуванні овочів, багато господинь додають невеликі цибулини в розсіл для смаку. ЇЇ треба зовсім небагато, але з цибулею будь-яка страва стає смачнішою. Потім, відкривши баночку з квашеними огірочками або помідорами, ми виловлюємо ці цибулини, і з задоволення хрумкаємо ними. Але, чому окремо не заквасити цибулю? Це смачно, корисно і не дуже клопітно.

Продовжувати читання Солена, мочена або квашена цибуля на зиму – м’яка і корисна закуска

Як солити помідори черрі на зиму

Черрі – сорт дрібних помідорів, які дуже зручно заготовлювати на зиму. В силу свого розміру вони дуже компактно вкладаються в банку і взимку ви отримуєте маленькі смачні помідори, які чудово доповнять любі страви. Варіантів, як засолити черрі на зиму є безліч.  Продовжувати читання Як солити помідори черрі на зиму

Як солити м’ясо для копчення – сухий посол на зиму

З появою мініатюрних домашніх коптілок, у кожної господині з’явилася можливість коптити м’ясо на власній кухні, хоч кожен день. Але, щоб копчене м’ясо було смачним, його потрібно правильно приготувати. Можна для засолювання використовувати сухий посол або солити м’ясо у міцному сольовому розчині. Про те, як засолити м’ясо для копчення у сухий спосіб правильно та смачно ми зараз і поговоримо. Продовжувати читання Як солити м’ясо для копчення – сухий посол на зиму

Як засолити сало для копчення: два способи засолу

Перед копченням, всі м’ясні продукти потрібно солити. Це саме стосується і сала. Специфіка копчення така, що, в принципі, не має значення спосіб засолу. Якщо для тривалого зберігання рекомендується сухий посол, то для копчення можна використовувати як замочування в розсолі, так і сухе соління. Продовжувати читання Як засолити сало для копчення: два способи засолу

Як засолити цілий оселедець – простий і смачний рецепт

Часто магазинний оселедець гірчить і віддає металом. Смак такого оселедця можна виправити, трохи побризкавши його оцтом, рослинною олією і присипавши свіжою цибулькою. Але, якщо риба потрібна для салату? Тут вже нічого не зробиш, хіба що, не будемо покладатися на випадок і дізнаємось як засолити цілий оселедець дома самостійно. Продовжувати читання Як засолити цілий оселедець – простий і смачний рецепт