Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах: сушка плодів, листя і квітів

Унікальність шипшини в тому, всі її частини (коріння, стебла, листя, квіти та, звичайно ж, плоди) дуже корисні. Хоча більшість звикла запасатися на зимний період лише плодами. Тому варто ознайомитись з тонкощами сушіння усіх складових шипшини, щоб скористатися можливістю зробити заготівлі для заварювання цілющого чаю.

Продовжувати читання Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах: сушка плодів, листя і квітів

Сироп з шипшини: рецепти приготування шипшинового сиропу з різних частин рослини – плодів, пелюсток і листя

Шипшину цінують за її унікальність, яка полягає в тому, що всі її частини (коріння, гілки, листочки, квітки та, безперечно, плоди) багаті на корисні властивості. Найчастіше люди використовують шипшинові ягоди, для приготування кулінарних шедеврів та ліків. Майже в усіх аптеках продається дивовижне зілля – сироп шипшини. Саме про нього варто дізнатися якомога більше. Ознайомившись з добіркою рецептів шипшинового сиропу з різних частин рослини, кожен зможе знайти ідеальний спосіб приготування для себе.

Продовжувати читання Сироп з шипшини: рецепти приготування шипшинового сиропу з різних частин рослини – плодів, пелюсток і листя

Заморожена шипшина: питання і відповіді

Шипшина – це один з найкорисніших видів ягід, які допомагають від безлічі захворювань. Тому обов’язково треба робити заготовки цього продукту. Зараз ми розкажемо, як правильно заморожувати шипшину. Продовжувати читання Заморожена шипшина: питання і відповіді

Корисне домашнє повидло з шипшини на зиму – як зробити повидло в домашніх умовах.

Шипшина – це один з найкорисніших плодів. Вона допомагає при респіраторних захворюваннях, застудах. Тому обов’язково треба мати шипшинові заготовки на зиму. І повидло – це один з найсмачніших варіантів. Продовжувати читання Корисне домашнє повидло з шипшини на зиму – як зробити повидло в домашніх умовах.

Шипшина протерта з цукром або смачне варення з шипшини без кісточок – простий рецепт заготовки на зиму.

Шипшина з цукром, приготована таким способом, має ніжний аромат і дуже приємний на смак. Таке варення, звичайно ж, припаде до смаку Вашим діточкам, та й інші члени сім’ї від нього, навряд чи, відмовляться. Ви ж, завоюєте право називати себе майстерною господинею. Продовжувати читання Шипшина протерта з цукром або смачне варення з шипшини без кісточок – простий рецепт заготовки на зиму.

Як варити компот з шипшини на зиму – смачний і корисний домашній рецепт.

Не знаєте як зварити компот з шипшини на зиму? Трохи витрачених зусиль протягом двох днів і, смачний і корисний домашній напій, протягом зими підтримуватиме імунітет всієї Вашої родини тоді, коли Ви просто втамовуватимете спрагу. Рецепт простий, хоч і розтягнутий у часі. Але в результаті отримуєте не просту домашню заготовку, а десерт, плюс засіб для підтримки здоров’я сім’ї. Продовжувати читання Як варити компот з шипшини на зиму – смачний і корисний домашній рецепт.

Як варити варення з шипшини на зиму – корисний і простий рецепт варення.

Варення з шипшини – найкраща і багата вітамінами домашня заготовка на зиму. Зробити його не дуже складно, але потрібна деяка старанність в частині попередньої підготовки шипшини. Продовжувати читання Як варити варення з шипшини на зиму – корисний і простий рецепт варення.

Сік з шипшини – як зберегти вітаміни на зиму

Багато хто знає, що плоди шипшини дуже корисні і немає в світі такого плода, який зрівняється з шипшиною в кількості вітаміну С на 100 грам продукту. Про заготівлю корисного шипшинового соку на зиму ми і поговоримо в цій статті. Продовжувати читання Сік з шипшини – як зберегти вітаміни на зиму