Відома у фармацевтиці та народній медицині шавлія (шалфей) має виправдану славу не лише, як лікарська рослина. Її використовують і в якості спеції. Залежно від того, який ви виберете метод заготовлювання, ви отримаєте ту шавлію, яку будете кидати в супи чи заварювати на ній цілющі напої й робити настоянки.
Продовжувати читання Як правильно висушити шавлію: способи сушіння шавлії в домашніх умовах
Інгредієнт для заготовки на зиму: Шавлія
Сироп з шавлії – рецепт приготування в домашніх умовах
Шавлія має гостро-пряний, трохи гіркуватий смак. В кулінарії шавлія використовується в якості приправи до м’ясних страв, і як ароматизатор в лікеро-горілчаній продукції. Найчастіше шавлію використовують в лікувальних цілях у вигляді сиропу. Продовжувати читання Сироп з шавлії – рецепт приготування в домашніх умовах