Квашена ріпа на зиму – корисно і смачно

Зараз кажуть, що наші предки були набагато здоровішими і фізично міцнішими, ніж нинішнє покоління. Але ж харчування у наших предків було не таким різноманітним, та й навряд чи вони знали про користь того, чи іншого продукту, і підраховували вітаміни з калоріями. Але, кожен знає, що наші предки їли овочі, а казок і приказок про ріпу – і не злічити. Продовжувати читання Квашена ріпа на зиму – корисно і смачно

Як заморозити ріпу

Майже 100 років тому ріпа була королевою серед інших овочів. Ріпу готували не лише, як смачну й поживну страву, а й використовували у якості лікарської рослини. Це й не дивно, адже у цьому коренеплоді велика кількість дуже важливих компонентів, які мають профілактичну дію щодо великого переліку недугів. Вона є природним онкопротектором і антибіотиком. Але що ж трапилося ціле століття тому? Можливо, причина у тому, що вона готується довше, чим картопля? Чи вона вважалася овочем бідних верств населення? Отже, зараз ріпа – рідкісна на нашій кухні, але дуже потрібна для дотримання збалансованого харчування.

Якщо ви вирощуєте ріпу на своїй ділянці, радимо вам ознайомитись із способом її заморожування.

Продовжувати читання Як заморозити ріпу

Зберігання ріпи на зиму – як зберегти ріпу свіжою, соковитою і корисною.

Зараз ми поділимося з вами маленькими корисними порадами, які допоможуть заготувати свіжу ріпу на зиму. Продовжувати читання Зберігання ріпи на зиму – як зберегти ріпу свіжою, соковитою і корисною.

Ріпа солона – дуже легкий рецепт приготування смачної солоної ріпи всього за два тижні.

Заготовки з ріпи на зиму сьогодні роблять рідко які господині. А на питання: “Що можна приготувати з ріпи?” – більшість просто не знайде відповіді. Пропоную заповнити прогалину і освоїти консервування цього чудесного коренеплоду. Він виходить солодкувато-солоний з легкою гіркуватістю. Продовжувати читання Ріпа солона – дуже легкий рецепт приготування смачної солоної ріпи всього за два тижні.