Варіантів приготування різних маринованих овочів по-корейськи дуже багато. Хочу поділитися з господинями дуже простим домашнім рецептом приготування маринованої капусти “Пелюстки” з додаванням моркви, часничку і буряка, за традиційним корейським рецептом. Продовжувати читання Капуста маринована по-корейськи – справжній рецепт маринованої капусти з буряком, часником і морквою (з фото).
Інгредієнт для заготовки на зиму: Прянощі
Як зварити компот з варення швидко і просто – хитрощі приготування напою
Задасте питання: навіщо варити компот з варення? Відповідь проста: по-перше, це швидко, а по-друге, дозволяє позбутися залежалих торішніх заготовок. Напій, приготовлений з варення, зможе врятувати і в тих випадках, коли «на порозі» гості, а в засіках немає ні сухофруктів, ні заморожених ягід, ні банок з готовим компотом.
Продовжувати читання Як зварити компот з варення швидко і просто – хитрощі приготування напою
Рецепти компоту з яблук – як зварити яблучний компот в домашніх умовах
Щорічно, особливо в урожайні роки, садівники стикаються з проблемою переробки яблук. Найшвидшим і легким способом є заготівля компоту. Але компот можна не тільки консервувати, його також готують по мірі необхідності в каструлі або мультиварці. У сьогоднішньому матеріалі ви знайдете для себе корисну інформацію про те, як зберегти яблука на зиму і як їх використовувати для приготування домашнього компоту. Перевірені рецепти компоту з яблук зібрані на любий смак.
Які яблука брати для компоту
Зібравши урожай, звичайно ж, потрібно постаратися зробити заготовки зі свіжих яблук. Сорт особливого значення не має, але, потрібно мати на увазі, що літні сорти більш розсипчасті і термічній обробці такі плоди повинні піддаватися мінімальну кількість часу.
При приготуванні напою рекомендуємо використовувати яблука тільки один сорту. Пересортиця може привести до того, що частина плодів перевариться і перетвориться на кашу. З цієї ж причини нарізку великоплідних сортів робляють приблизно однакового розміру.
Крім свіжих плодів можна використовувати сухофрукти. Сушені яблука зберігають в собі всі корисні речовини, а напій, зварений з них, відрізняється неповторним смаком. Якщо ви не знаєте, як сушити яблука на зиму, то на допомогу вам прийдуть замітки на нашому сайті.
Ще один спосіб зберегти яблука – заморозка. Компот з таких плодів має смак свіжих яблук.
Способи варіння яблучного компоту
Зі свіжих яблук в каструлі
Яблука будь-якого сорту ретельно миють. Шкірку з плодів не зчищають, вона дає компоту неповторний аромат і збагачує його вітамінами. Якщо яблучка великі, то їх ріжуть на 2 або 4 частини і звільняють від насіння. Дрібні плоди варять цілими.
Кількість продуктів на трилітрову каструлю:
- яблука – 800 грам;
- цукор-пісок – 250 грам;
- вода – 3 літри.
Процедура варіння проста. Спочатку з води і цукру готують солодку основу. Як тільки сироп закипить, до нього закладають підготовлені яблука. Час приготування залежить від сорту плодів. Ніжні пухкі яблука слід варити не більше 5 хвилин. Щільні яблука осінніх і зимових сортів піддають термічній обробці трохи довше, але не більше 15 хвилин.
Під час готування слід мінімальну кількість разів відкривати кришку каструлі, щоб водорозчинні вітаміни не зникали, а найкраще взагалі її не чіпати.
Після того як вогонь буде виключений, каструльку потрібно укутати теплим пледом або махровим рушником і поставити в тепле місце для настоювання. Вживати напій слід не раніше ніж через 6 годин.
Компот з сушених яблук в мультиварці
На п’ятилітрову чашу мультиварки потрібно 250 грам сушених яблук, 250 грам цукру і вода. Всі інгредієнти закладаються в каструлю пристрою і заливаються холодною водою так, щоб до верхнього краю чаші залишалося 4 сантиметри. Далі, кришку мультиварки-помічниці щільно закривають і включають режим «Суп» на 1 годину. Нехай вас не бентежить довгий час варки. Вода в чашу заливається холодна, тому, частина часу піде на те, щоб її закип’ятити, а частина на те, щоб сухофрукти набрякли.
Після сигналу, мультиварку відключають, а компот залишають стояти під кришкою ще 5-6 годин.
Порада: Для більш насиченого смаку компоту, крім яблук в напій можна додати родзинки або курагу.
Компот з заморожених яблук
Яблучний компот із заморожених плодів готується за такою ж технологією, що і зі свіжих фруктів. Особливість приготування у тому, що яблука перед цим не розморожують.
Якщо напій готують в мультиварці, то заморожених фруктів беруть, приблизно, кілограм. П’ятилітрова чаша мультиварки повинна бути заповнена на 1/3. Кількість цукру залежить від смакових особливостей самих яблук та вашого смаку. Кислі сорти, в середньому, вимагають 300-350 грам цукру, а солодкі і кисло-солодкі – від 150 до 250 грам.
Яблучний компот на зиму в банках
Компот з цілих яблук зі стерилізацією
Спосіб заготовки зі стерилізацією підходить більше для компотів, які планується закривати в тару об’ємом не більше 1 літра. Це пов’язано з тим, що трилітрову банку буває достатньо складно ретельно простерилізувати через її висоту. Тому, в цьому рецепті ми наводимо розрахунок продуктів на літрову банку.
300 грам дрібних або середнього розміру плодів промивають під проточною водою і видаляють у них плодоніжки. У чисті, промиті содою банки, закладають фрукти так, щоб вони займали 2/3 об’єму.
В окремій мисці кип’ятять воду (700 грам) і цукор (200 грам). Гарячою рідиною заливають банки з яблуками і прикривають їх чистими кришками, але не закручують останні. Потім, заготовку поміщають в каструлю з водою. Вода повинна покривати банки з яблуками по «плічка». На великому вогні воду в каструлі доводять до кипіння і зменшують вогонь після її закипання. З цього моменту починається пастеризація. Літрові баночки компоту необхідно обробляти так протягом 30 хвилин.
Напій з яблучної нарізки без стерилізації
Помиті яблука, не зчищаючи шкірки, нарізають великими часточками і закладають в трилітрові банки ошпарені окропом. На 1 банку знадобиться, приблизно, 700-800 грам яблук. Продукти заливають окропом і, прикривши щільно чистими кришками, відставляють убік хвилин на 10.
Далі, за допомогою спеціальної сітки або кришки з дірочками, яблучний настій зливають назад у каструлю і додають до нього цукор. На трилітрову банку беруть 2,5 склянки піску (300 гр). Після того як сироп прокипить пару хвилин, його заливають у банку з яблуками, наповнюючи їх до самого верху. Заготівлю закручують стерильними кришками і утеплюють рушниками на добу.
Для дітей велика кількість цукру шкідлива, тому, пропонуємо вашій увазі рецепт яблучного компоту без цукру. Підійде цей рецепт і тим, хто не знає як урізноманітнити компот з яблук. При варінні напою, любителі прянощів додають до яблук мелену корицю, ваніль, гілочки меліси або м’яти. Цікавий смак має яблучний компот, в який при варінні були додані такі спеції, як подрібнений мускатний горіх, кардамон і бутони гвоздики.
Слід пам’ятати, що яблука чудово поєднуються з будь-якими іншими фруктами і ягодами. Приклад приготування компоту з яблук і слив представляє канал «Дочки-Матері-Подружки». Цей відео-рецепт допоможе вам самостійно зробити просту та смачну заготовку-асорті на зиму.
Малосольна пелядь: два простих способи засолу
Пелядь – це досить цінна риба. Харчується пелядь річковим планктоном і дрібними ракоподібними, що робить м’ясо риби дуже ніжним і жирним. Деякі вважають за краще вживати пелядь в сирому вигляді, проте, це може важко позначитися на шлунку. Але малосольна пелядь – це вже безпечний делікатес, і зробити його можна легко, на власній кухні. Продовжувати читання Малосольна пелядь: два простих способи засолу