Шипшину цінують за її унікальність, яка полягає в тому, що всі її частини (коріння, гілки, листочки, квітки та, безперечно, плоди) багаті на корисні властивості. Найчастіше люди використовують шипшинові ягоди, для приготування кулінарних шедеврів та ліків. Майже в усіх аптеках продається дивовижне зілля – сироп шипшини. Саме про нього варто дізнатися якомога більше. Ознайомившись з добіркою рецептів шипшинового сиропу з різних частин рослини, кожен зможе знайти ідеальний спосіб приготування для себе.
Інгредієнт для заготовки на зиму: Пелюстки шипшини
Варення з квітів: найкраща добірка рецептів – як зварити квіткове варення з пелюсток різних рослин
Мабуть, найоригінальнішим та найкрасивішим є варення з дикорослих чи садових квітів та суцвіть різних ягідних кущів і фруктових дерев. Ознайомившись з найповнішою добіркою рецептів, кожен, без винятку, зможе приготувати квіткове варення та здивувати рідних його незвичайністю та неповторним смаком.
Компот з фейхоа: рецепти приготування напою з екзотичної ягоди
Зелена ягода фейхоа “народилася” в Південній Америці та вже активно завойовує серця й українських господинь. Якщо кому-небудь, хоча б один раз, доведеться спробувати компот, з плодів, що ростуть на вічнозеленому кущі, то це перетвориться у смачну звичку, яку захочеться повторювати знову й знову. У фейхоа неповторний смак. Він нагадує мікс з ананаса та полуниці з нотками кислинки ківі. Тому варто ознайомитись з тонкощами приготування чудового напою з екзотичних фруктів.
Продовжувати читання Компот з фейхоа: рецепти приготування напою з екзотичної ягоди
Як приготувати варення з пелюсток шипшини: смачний рецепт варення
Шипшинові кущі можна зустріти на чагарниках, а дехто їх садить спеціально біля дому для окраси, і не тільки. Рослина цінується через свої корисні властивості. Крім того, вона унікальна в тому плані, що всі її органи використовують, як лікарський засіб (найчастіше плоди) чи оригінальний кулінарний складник. Шипшинові квіти збирають для корисних цілей найрідше, тому що рослина цвіте не довго. Ароматні пелюстки цього куща застосовують для приготування справжньої смакоти – шипшинового варення. Звичайно ж, придбати його можна й в магазині, правда, по досить великій ціні. Але існує багато доступних рецептів приготування цього незвичного десерту. Отож, ознайомившись з усіма тонкощами в цій справі, у кожної господині вийде здивувати рідних неймовірно ароматним та апетитним шипшиновим варенням.
Продовжувати читання Як приготувати варення з пелюсток шипшини: смачний рецепт варення