Огірки мариновані з томатною пастою – заготовка без оцту на зиму

Пропоную сьогодні рецепт заготовки, яка дуже подобається не тільки мені, а й усім мої рідним та гостям. Основна її фішка в тому, що готується вона без оцту. Рецепт простий та підходить тим людям, кому протипоказаний оцет. Огірочки консервуються без нього завдяки томатній пасті. Огірки мариновані з томатною пастою добре зберігаються в умовах квартири. Овочі мають ніжний пікантний смак, а розсол можна пити або зробити з нього соус для тушкування тефтелей або інших страв. Продовжувати читання Огірки мариновані з томатною пастою – заготовка без оцту на зиму

Оригінальна аджика з кабачків та томату на зиму

Аджика – гостра абхазька приправа – вже давно зайняла своє почесне місце і на нашому обідньому столі. Зазвичай, вона готується з помідорів, болгарського і гострого перців з часником. Але ініціативні господині вже давно вдосконалили і урізноманітнили класичні рецепти аджики, додавши до нього найрізноманітніші овочі і фрукти, наприклад, моркву, яблука, сливи… Продовжувати читання Оригінальна аджика з кабачків та томату на зиму

Ніжинські огірки – салат на зиму швидко і просто

Приготувати на зиму Ніжинські огірки можна по різноманітним рецептами. Я пропоную приготувати салат Ніжинський дуже простим способом. У процесі приготування заготовки всі складові не проходять попередню теплову обробку, а закладаються в баки в сирому вигляді. Продовжувати читання Ніжинські огірки – салат на зиму швидко і просто

Малосольна горбуша: кращі варіанти приготування в домашніх умовах – як засолити горбушу під сьомгу

Малосольна червона риба – чудова закуска, годі й казати. Але ціна на такі види як форель, сьомга, кета досить кусюча для пересічного обивателя. А чому б не звернути увагу на горбушу? Так-так, ця риба хоч і здається на перший погляд сухуватою, при засолюванні практично не відрізняється від дорогих сортів. Продовжувати читання Малосольна горбуша: кращі варіанти приготування в домашніх умовах – як засолити горбушу під сьомгу

Як засолити кету в домашніх умовах – 7 найпопулярніших способів приготування малосольної кети

Всі ми дуже любимо слабосолону червону рибу. Шматок на 150-200 грам можна купити практично в будь-якому магазині, але кращий варіант – домашнє засолювання. Сьомга смачна, але багатьом не по кишені, а горбуша практично не містить жирових прошарків, що робить її сухуватою. Вихід є: оптимальний варіант – кета. У цій статті ви знайдете багато різноманітних способів засолу кети в домашніх умовах. Вибір за вами! Продовжувати читання Як засолити кету в домашніх умовах – 7 найпопулярніших способів приготування малосольної кети

Малосольна чавича – королівський рибний делікатес на вашій кухні

Чавича – досить великий представник сімейства лососевих і традиційно, чавича йде на засолювання. Це не означає, що її не можна смажити, або варити з неї юшку, але малосольна чавича настільки смачна і готується настільки просто, що цей спосіб приготування ігнорувати не можна. Продовжувати читання Малосольна чавича – королівський рибний делікатес на вашій кухні