Як зберігати кизил на зиму в домашніх умовах

Осінньою порою запасливі господині займаються заготівлею ягід кизилу (також відомий як: кизиль, роговик, дерен червоний, деренка, кизильчак, когутики, терник, шон) й намагаються вибрати найкращий спосіб їх зберігання на зиму. Ці плоди багаті на безліч корисних речовин. Продовжувати читання Як зберігати кизил на зиму в домашніх умовах

Компот з кизилу: найкраща добірка рецептів – як варити кизиловий компот на зиму і на кожен день в каструлі

Компот з кизилу – це, без сумніву, неабиякий напій! Йому притаманні насичений смак, надзвичайний колір і маса корисних властивостей. Цим кизиловий компот відрізняється від інших напоїв, приготованих власноручно. Ці ягоди не лише смачні, а ще й дуже корисні. Про це знають майже всі, а ось, як зварити з кизилу компот для більшості залишається секретом. Тому важливо розібратися в цьому питанні детальніше.

Продовжувати читання Компот з кизилу: найкраща добірка рецептів – як варити кизиловий компот на зиму і на кожен день в каструлі

Солоні груші з кизилом і листям герані – оригінальне консервування груш на зиму по-болгарському рецепту.

Солоні груші – це незвичайний для більшості з нас рецепт заготовки на зиму. З груш, ми звикли готувати смачні компоти, варення та джеми … Але ось для болгар, це ще й прекрасні плоди для приготування оригінальної закуски. Ці консервовані груші прикрасять будь-яке святкове і звичайне сімейне меню. Продовжувати читання Солоні груші з кизилом і листям герані – оригінальне консервування груш на зиму по-болгарському рецепту.

Кизиловий джем на зиму: як приготувати кизил протертий з цукром в домашніх умовах – покроковий рецепт

Джем з кизилу має дуже яскравий, насичений смак і багатий пектином. Його добре намазувати на хліб і він не буде розтікатися. А якщо його добре охолодити, то джем і зовсім стане м’яким мармеладом. Продовжувати читання Кизиловий джем на зиму: як приготувати кизил протертий з цукром в домашніх умовах – покроковий рецепт

Варення з кизилу: способи приготування корисного десерту з кісточками і без – як зварити кизилове варення на зиму

Рослину, про ягоди якої сьогодні пійде мова, в народі називають ще й кизиль, роговик, дерен червоний, деренка, кизильчак, когутики, терник, шон а латиною Cornus mas. Кислуваті ягоди кизила дуже корисні. Це, звичайно, не секрет і тому багато хто намагається зберегти її на зимовий період. Зазвичай з кизилу на зиму варять компоти, джеми і варення. Продовжувати читання Варення з кизилу: способи приготування корисного десерту з кісточками і без – як зварити кизилове варення на зиму