Огірки мариновані з томатною пастою – заготовка без оцту на зиму

Пропоную сьогодні рецепт заготовки, яка дуже подобається не тільки мені, а й усім мої рідним та гостям. Основна її фішка в тому, що готується вона без оцту. Рецепт простий та підходить тим людям, кому протипоказаний оцет. Огірочки консервуються без нього завдяки томатній пасті. Огірки мариновані з томатною пастою добре зберігаються в умовах квартири. Овочі мають ніжний пікантний смак, а розсол можна пити або зробити з нього соус для тушкування тефтелей або інших страв. Продовжувати читання Огірки мариновані з томатною пастою – заготовка без оцту на зиму

Варення з яблук Білий налив – з чорною смородиною, корицею і какао

Яблука Білий налив в цьому році у нас дали високий врожай. Це дозволило мені розширити коло зроблених на зиму заготовок і зробити їх більш різноманітними. На цей раз я приготувала нове, дуже смачне і незвичайне варення з яблук Білий налив з чорною смородиною, корицею і какао. Для тих, хто взимку захоплюється випічкою, ця заготовка просто знахідка. Продовжувати читання Варення з яблук Білий налив – з чорною смородиною, корицею і какао

Рецепти компоту з чорноплідної горобини – як зварити компот з чорноплодки

Горобина з чорними плодами називається черноплодка або аронія. Ягоди дуже корисні, але багато садівників приділяють цій культурі мало уваги. Можливо, це пов’язано з деякою терпкістю плодів або з тим, що дозріває аронія пізно (кінець вересня) і основні заготовки з плодових культур вже зроблені. Ми радимо, все ж, не випускати з виду той факт, що чорноплідна горобина дуже корисна і має здатність знижувати кров’яний тиск, тому, приготувати компот з чорноплідної горобини просто необхідно. Продовжувати читання Рецепти компоту з чорноплідної горобини – як зварити компот з чорноплодки

Варення з грибів (лисичок, маслюків, рядовок) – італійський рецепт Mermelada de Setas

Досить незвичний, але пікантний і приємний смак має варення з лисичок. У класичному італійському рецепті Mermelada de Setas використовуються виключно лисички, але, як підказує досвід, для такого грибового варення прекрасно підходять маслюки, рядовки і інші види грибів, які ростуть у нас у великій кількості. Головна вимога – обрані вами гриби повинні бути молоденькими і щільними. Продовжувати читання Варення з грибів (лисичок, маслюків, рядовок) – італійський рецепт Mermelada de Setas

Лимонний джем: способи заготовки в домашніх умовах

Останнім часом заготовки з лимонів – не новина. Лимонний джем, нарівні зі звичними для нас варенням і джемами з яблук, вишень і слив, все частіше можна зустріти на прилавках магазинів. Цей продукт можна приготувати і самостійно, використовуючи при цьому мінімальний набір інгредієнтів. Продовжувати читання Лимонний джем: способи заготовки в домашніх умовах

Повидло з чорносливу на зиму – рецепти повидла з свіжого та сушеного чорносливу

Чорнослив або угорка – це сорт сливи, який вирощується спеціально для сушіння. Також, чорносливом прийнято називати вже сушені плоди цієї рослини. Свіжі сливи мають приємний кисло-солодкий смак, а сушені плоди дуже ароматні і корисні. Сьогодні ми поговоримо про таку зимову заготівлю як повидло з чорносливу. Продовжувати читання Повидло з чорносливу на зиму – рецепти повидла з свіжого та сушеного чорносливу

Компот з інжиру – 2 рецепти: заготовка на зиму і гарячий святковий напій за австрійським рецептом

Інжир (фіга, смоква, лат. Ficus carica) стає все більш популярним в Україні. Його плоди мають широке застосування в кулінарії і медицині. Вони допомагають при простудних захворюваннях, а наявність кумарину рятує від сонячної радіації. Інжир тонізує і зміцнює організм, попутно лікуючи застарілі хвороби. В домашніх умовах напої з інжиру можно приготувати як просто для пиття, так і заготовити їх на зиму. Продовжувати читання Компот з інжиру – 2 рецепти: заготовка на зиму і гарячий святковий напій за австрійським рецептом

Маринований аґрус – простий рецепт приготування в домашніх умовах

Заготовити на зиму маринований аґрус (крижовник), як відомо, можна різними способами. Адже, народна мудрість говорить, що скільки господинь, стільки і рецептів. І кожен НАЙ- НАЙ- НАЙ- кращий! Пропонуємо спробувати і ці прості, смачні та перевірені способи приготування маринованого агрусу. Продовжувати читання Маринований аґрус – простий рецепт приготування в домашніх умовах