Квашений кавун на зиму – ідеальна гостра закуска

У старі добрі часи, квашені кавуни були звичайною справою. Адже це тільки на півдні кавуни встигали визрівати, і були досить солодкими. На більшій території нашої Батьківщини, кавуни були маленькими і кислуватими, і їх смак не викликав особливого захоплення ні у дорослих, ні у дітей. Їх вирощували, але вирощували саме для заквашування. Продовжувати читання Квашений кавун на зиму – ідеальна гостра закуска

Кавуновий сік на зиму – як приготувати і зберегти

Сік можна готувати з різних фруктів та ягід, і кавун – це точно не виключення. Правда, такий сік не має настільки яскраво вираженого смаку, як сам кавун, але його можна використовувати як основу для кислих соків. Він нейтралізує надмірну кислоту, а ще, додає в напій вітаміни, які так необхідні організму в будь-яку пору року. Особливо, взимку. Продовжувати читання Кавуновий сік на зиму – як приготувати і зберегти

Сироп з кавуна: готуємо домашній кавуновий мед – нардек

З появою кухонних помічників, на кшталт електросушарок, почали з’являтися нові ідеї, як зі звичайних, звичних продуктів зробити щось особливе. Одним з таких відкриттів для наших господинь став кавун. Пастила, чіпси, цукати – все це надзвичайно смачно, але найцінніша складова кавуна – це сік, і для нього застосування теж знайшлося – сироп нардек. Продовжувати читання Сироп з кавуна: готуємо домашній кавуновий мед – нардек

Повидло з кавуна на зиму: кращі рецепти приготування кавунового повидла в домашніх умовах

З кожним днем господині створюють все більше нових, цікавих та незвичних рецептів. Серед них особливе місце займають десерти і домашні заготовки. Більшість таких рецептів дуже прості, але  дуже смачні. Саме це поєднання дивує та приваблює. Складно повірити, але тільки рецептів приготування десертів з кавуна стільки, що вистачить на окрему куховарську книгу. Продовжувати читання Повидло з кавуна на зиму: кращі рецепти приготування кавунового повидла в домашніх умовах

Як зварити компот з кавуна – рецепт домашньої заготовки на зиму

Освіжаючі напої можна пити навіть взимку. Тим більше, якщо це такі незвичайні напої, як компот з кавуна. Так, з кавуна можна зварити чудовий компот на зиму, який здивує ваших гостей, і порадує дітей. Продовжувати читання Як зварити компот з кавуна – рецепт домашньої заготовки на зиму

Желе з кавуна на зиму – простий рецепт приготування

Кавуновим варенням сьогодні нікого не здивуєш, хоча, готують його не часто. Надто вже довго уварювати сироп і, в підсумку, від смаку кавуна мало що залишається. Інша справа – желе з кавуна. Готувати його швидко, легко, а зберігатись воно може і рік, і півтора. Продовжувати читання Желе з кавуна на зиму – простий рецепт приготування

Малосольний кавун – рецепти для гурманів

Важко передбачити заздалегідь, якого смаку вийде малосольний кавун. Рожева м’якоть може практично не відрізнятися за смаком від свіжого кавуна, а діставшись до білої кірки, ви раптово відчуєте смак малосольного огірочка. І лише одне я знаю напевно – той, хто хоч раз спробував малосольний кавун, не забуде цей смак ніколи. Продовжувати читання Малосольний кавун – рецепти для гурманів