Як заготовити (ферментувати і сушити) іван-чай правильно в домашніх умовах

Про способи як збирати, переробляти і сушити іван-чай (кипрей) написано дуже багато як в спеціальних книгах, так і на просторах Інтернету. Тут я не буду говорити про збір сировини для приготування чудесного і ароматного кипрейского чаю (це ще одне з багатьох назв іван-чаю), а поділюся своїм способом, за допомогою якого я переробляю зібране зелене листя рослини і як сушу його про запас. Продовжувати читання Як заготовити (ферментувати і сушити) іван-чай правильно в домашніх умовах

Іван-чай: приготування ферментованого чаю за допомогою заморозки

Копорський чай, приготовлений з листя зніту (Іван-чаю), можна робити в домашніх умовах. Такий чай відрізняється від чорного або зеленого побратима незвичайним насиченим ароматом, а також величезною кількістю корисних речовин. Самостійне його приготування вбереже ваш сімейний бюджет від додаткових витрат. Продовжувати читання Іван-чай: приготування ферментованого чаю за допомогою заморозки

Ферментований Копорский чай з листя Іван-чаю

Ферментований чай, приготований з рослини зніту або, по-простому, Іван-чаю, має приголомшливі оздоровлюючі загальнозміцнюючі властивості. Але, щоб Копорский чай “заграв” у вашій чашці усіма барвами, листя Іван-чаю повинні пройти не тільки тривалий процес збору і сушки.

Продовжувати читання Ферментований Копорский чай з листя Іван-чаю