Компот з ірги: кращі рецепти приготування – як зварити компот з ірги в каструлі та консервувати на зиму

Ірга – це кущ або дерево, висота якого може досягати 5-6 метрів. Плоди у нього темно-фіолетового кольору з рожевим відливом. Смак ягід солодкий, але через відсутність кислинки здається прісним. З дорослого дерева можна зібрати від 10 до 30 кілограм корисних плодів. І куди ж дівати такий урожай? Варіантів заготовки на зиму багато, але сьогодні ми хотіли б більш детально зупинитися на тому, як приготувати компот з ірги швидко, смачно та правильно. Продовжувати читання Компот з ірги: кращі рецепти приготування – як зварити компот з ірги в каструлі та консервувати на зиму

Джем з ірги – приготування ягідного джему на зиму

Ірга (коринка, бішмула, лат. Amelanchier) дуже смачна ягода. Найчастіше за урожай цієї фіолетовою красуні йде боротьба з птахами. Якщо ваша взяла і ірга благополучно зібрана, то саме час подумати про те, аби зробити з неї заготовки. Пропонуємо вам сьогодні приготувати смачний ягідний джем з ірги. Технологія приготування такого десерту дуже проста і не повинна викликати у вас ні найменших складнощів. Але про все по-порядку.  Продовжувати читання Джем з ірги – приготування ягідного джему на зиму

Домашня пастила з чорної смородини та ірги – натуральні солодощі на зиму

Така домашня заготовка на зиму як натуральна пастила з чорної смородини та ірги – відмінна заміна купленим в магазинах солодощам. Як правильно приготувати пастилу з цих ягід в домашніх умовах розповім в цьому рецепті, а покроково зроблені фото продемонструють процес приготування. Продовжувати читання Домашня пастила з чорної смородини та ірги – натуральні солодощі на зиму