Інжир (смоківниця) – це не просто екзотичний фрукт, а ще і джерело величезної кількості корисних речовин. В ньому є залізо, клітковина, кальцій. Тому інжир варто їсти регулярно. І щоб це зробити, можна його засушити. Зараз ми розкажемо про правила та нюанси сушки інжиру. Продовжувати читання Солодка смоківниця – як правильно сушити інжир в домашніх умовах
Інгредієнт для заготовки на зиму: Інжир
Смачне варення з інжиру – простий рецепт варення з смоківниці в домашніх умовах
Інжир (смоківниця, смоква) – це не тільки дуже смачний, а ще і дуже корисний плід. Його регулярне вживання позитивно впливає на роботу серця. Саме тому інжир рекомендовано їсти в будь-якому вигляді. І варення з інжиру – не виключення. Продовжувати читання Смачне варення з інжиру – простий рецепт варення з смоківниці в домашніх умовах
Диня в сиропі консервована на зиму з інжиром – смачна екзотика
Консервування дині з інжиром в цукровому сиропі – проста в приготуванні заготовка на зиму. Вона має високу харчову цінність і приємний смак. Як закрити на зиму таку незвичайну заготовку швидко, розповім в цьому простому рецепті з покроково зробленими фото. Продовжувати читання Диня в сиропі консервована на зиму з інжиром – смачна екзотика
Як приготувати сироп з інжиру – смачну добавку до чаю або кави і засіб від кашлю.
Інжир є одною з найдавніших рослин на землі. Вирощувати його просто, а користь від плодів і навіть листя інжиру величезна. Одна тільки проблема – зрілі плоди інжиру можуть зберігатися лише пару днів. Є маса способів зберегти інжир і всі його корисні властивості на довший термін. Інжир в’ялять, варять з нього варення або сироп. Продовжувати читання Як приготувати сироп з інжиру – смачну добавку до чаю або кави і засіб від кашлю.
Компот з інжиру – 2 рецепти: заготовка на зиму і гарячий святковий напій за австрійським рецептом
Інжир (фіга, смоква, лат. Ficus carica) стає все більш популярним в Україні. Його плоди мають широке застосування в кулінарії і медицині. Вони допомагають при простудних захворюваннях, а наявність кумарину рятує від сонячної радіації. Інжир тонізує і зміцнює організм, попутно лікуючи застарілі хвороби. В домашніх умовах напої з інжиру можно приготувати як просто для пиття, так і заготовити їх на зиму. Продовжувати читання Компот з інжиру – 2 рецепти: заготовка на зиму і гарячий святковий напій за австрійським рецептом
Як приготувати джем з інжиру з лимоном на зиму в домашніх умовах – покроковий рецепт
Джем з інжиру особливим ароматом не відрізняється, чого не скажеш про його смак. Це дуже ніжний і, можна сказати, делікатесний смак, який складно описати. Десь він нагадує підв’ялені полуницю і виноград, але у кожного свої відчуття. Назв у інжиру багато. У нас його знають під іменами «фіга», «смоква», або «винна ягода». Продовжувати читання Як приготувати джем з інжиру з лимоном на зиму в домашніх умовах – покроковий рецепт