Як солити гриби свинушки – рецепт заготівлі грибів свінух на зиму

Гриби свинушки (свинуха тонка, корбан бурий або свиняк) – рідкісні гості в коморах, в порівнянні з опеньками або ж лисичками. На їх збір погоджуються тільки найдосвідченіші, сімейство вважається частково їстівним. Для зберігання і безпечного вживання важливо розуміти, як солити гриби свинушки в домашніх умовах правильно та безпечно. Продовжувати читання Як солити гриби свинушки – рецепт заготівлі грибів свінух на зиму

Як солити таркінській перець на зиму

Коли мова йде про національні страви, багато хто приписує собі винахід тієї чи іншої страви. І з ними не посперечаєшся, адже, іноді не просто відшукати першоджерело. Така ж історія і з таркінськім перцем. Багато хто чув цю назву, але що таке «таркінській перець», ніхто не знає. Продовжувати читання Як солити таркінській перець на зиму

Квашений гіркий перець на зиму по-мексиканськи

Багато городників знають про те, що не можна садити поруч різні сорти перців. Особливо це стосується солодкого болгарського перцю і гострого перчика чилі. Якщо солодкий перець запилиться гострим, то і його плоди будуть гострі. Для літніх салатів такий болгарський перець не підійде через зайву пекучість, але на засолювання – це саме те, що потрібно. Продовжувати читання Квашений гіркий перець на зиму по-мексиканськи

Свіжа зелень з часником, перцем і сіллю в банці на зиму

Свіжа зелень – це необхідний інгредієнт для багатьох страв. Тому її обов’язково треба заготовлювати на зиму. Багато хто просто заморожує, але ми пропонуємо більш цікавий рецепт. Продовжувати читання Свіжа зелень з часником, перцем і сіллю в банці на зиму

Баклажани з перцем в томаті на зиму – смачний салат з баклажанів

Баклажани з перцем в томаті – це смачна і проста консервація, яку варто приготувати, якщо ви любите гострі страви. Продовжувати читання Баклажани з перцем в томаті на зиму – смачний салат з баклажанів

Домашній гострий соус з помідорів, солодкого, гострого перцю і часнику на зиму

Гострий соус – це чудова приправа до багатьох страв. І готується він дуже просто. Продовжувати читання Домашній гострий соус з помідорів, солодкого, гострого перцю і часнику на зиму

Смачний домашній кетчуп з яблуками і помідорами на зиму

Домашній кетчуп має право називатися смачним і корисним універсальним соусом. Цей рецепт має свою особливість: разом з традиційним набором овочів пропонуємо використати яблука, які додадуть приправі ніжну кислинку.

Продовжувати читання Смачний домашній кетчуп з яблуками і помідорами на зиму

Простий томатний кетчуп з яблуками і перцем на зиму

Томатний кетчуп – вельми популярний у всьому світі соус.  Вам недноразово хотілося приготувати саме свій домашній кетчуп, бо у магазинному частка томатів точно не велика. А ті кетчупи, що вироблені лише з томатів, на жаль, коштують не дешево.  Так у чому проблема, коли літній сезон  обдарував вас щедро помідорчиками?! Назбирайте на дачі чи купіть на ринку та й законсервуйте цю улюблену заготовку. Пропонуємо простий рецепт томатного кетчупу з яблуками і перцем, за яким ви щороку легко заготуєте дійсно томатний та корисний кетчуп. Ваша родина поїсть його до весни із великим задоволенням. Продовжувати читання Простий томатний кетчуп з яблуками і перцем на зиму

Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Аджика – це дуже смачний соус, який люблять всі. А щоб зберегти в ньому корисні речовини та скоротити час приготування – пропонуємо вам рецепт без варіння. Продовжувати читання Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Болгарський перець, смажений з часником на зиму без стерилізації

Така заготовка смаженого перцю на зиму може бути самостійною стравою, закускою, виступати як гарнір до страв з м’яса. Готується вона вмить. За смаком перець вийде, як тільки що засмажений, з приємною гостротою, соковитий, збереже насичений колір. Продовжувати читання Болгарський перець, смажений з часником на зиму без стерилізації