Сиропи – це дуже смачна та корисна заготовка, яка допомагає не тільки зберігати продукт, насичений вітамінами, а ще і пришвидшувати процес приготування десертів. Наприклад, сироп з чорної смородини – це універсальний продукт. До того ж, його дуже легко приготувати. Продовжувати читання Домашній сироп з чорної смородини: як самостійно приготувати смородиновий сироп, покрокові рецепти
Інгредієнт для заготовки на зиму: Чорна смородина
Сире варення з чорної смородини та малини
Сирим варенням називають свіжі ягоди, перетерті з цукром. Така заготовка буде дуже доречна взимку. Адже вона містить максимальну кількість вітамінів, а ще, чудово пахне та прекрасно смакує з млинцями, оладками, чаєм. Таке варення можна використати навіть в якості начинки для пиріжків. Продовжувати читання Сире варення з чорної смородини та малини
Як приготувати повидло з чорної смородини на зиму – рецепт
Повидло – це така ж смачна заготовка, як і варення. Але у повидла є свої плюси. Наприклад, його частіше використовують для приготування канапок, бо повидло ніколи не розтікається так сильно, як варення. Саме тому, варто знати рецепти приготування як варення, так і повидла. І зараз ми вам розкажемо, що треба робити, щоб приготувати смачне повидло з чорної смородини. Продовжувати читання Як приготувати повидло з чорної смородини на зиму – рецепт
Джем з чорної смородини: варіанти приготування – як зварити чорносмородиновий джем швидко і просто
Кущі чорної смородини можна зустріти в основному в саду чи біля городу. Тепер є сорти, які вирізняються з-поміж інших великими плодами та солодким десертним присмаком. За смородиновими кущами не важко доглядати, вони “не вибагливі” та дають хороший урожай. Зібравши чорні плоди, господині стають перед вибором: що приготувати з них на зиму. Найпоширенішим десертом зі смородини є джем. Він виходить густим та ароматним, і містить в собі багато корисних речовин. Варити його можна різними способами. З ними можна детально ознайомитися в цій статті.
Пастила з чорної смородини: кращі рецепти – як зробити смородинову пастилу в домашніх умовах
Пастила з чорної смородини – це смачні і корисні солодощі. Тому пропонуємо вам кілька простих рецептів цієї страви. Продовжувати читання Пастила з чорної смородини: кращі рецепти – як зробити смородинову пастилу в домашніх умовах
Компот з чорної смородини на зиму без стерилізації
Рецепт домашнього компоту з чорної смородини найбільше може зацікавити мам, які шукають корисні рецепти консервованих фруктів для своїх малюків. А цей спосіб заготовлювання смородини ще й не потребує стерилізації, тому займе менше часу. Взимку смородиновий напій можна пити, наливаючи з банки або готувати з нього желе чи інші десерти. Неймовірний смак літа та яскравий відтінок компоту із задоволенням буде до смаку і дорослим членам вашої родини.
Продовжувати читання Компот з чорної смородини на зиму без стерилізації
Чорна смородина перетерта з цукром на зиму
Чорна смородина – це дуже корисна ягода, яка допомагає від безлічі хвороб та покращує імунітет. Тому смородину обов’язково треба заготовувати на зиму. Продовжувати читання Чорна смородина перетерта з цукром на зиму
Швидкі малосольні огірки в пакеті з яблуками. Як зробити – швидкий рецепт від сусіда холостяка
Малосольні огірки – це смачна закуска. Але далеко не кожен хоче витрачати час на соління в банках та каструлях. Тому ми пропонуємо елементарний рецепт приготування огірочків з яблуками у пакеті. Продовжувати читання Швидкі малосольні огірки в пакеті з яблуками. Як зробити – швидкий рецепт від сусіда холостяка
Протерта чорна смородина з цукром або холодне варення з чорної смородини.
Протерта чорна смородина з цукром називається по різному: варення п’ятихвилинка, холодне і, навіть, сире варення. Простий рецепт приготувати дуже легко. Приготування варення зі смородини в такий спосіб дає можливість зберегти всі корисні властивості ягід. Продовжувати читання Протерта чорна смородина з цукром або холодне варення з чорної смородини.
Найкраще варення з чорної смородини – як правильно варити варення з чорної смородини.
Пропонуємо приготувати не простий, а секретний рецепт варення, краще варення з чорної смородини тому, що зварені ягоди тримають форму, стають соковитими та м’якими, не дивлячись на від природи грубу шкірку. Продовжувати читання Найкраще варення з чорної смородини – як правильно варити варення з чорної смородини.