Сироп з горобини: як приготувати сироп зі свіжих, заморожених і сухих плодів червоної горобини

Червоні кетяги горобини кожної осені радують око всіх навколо. Це дерево, яке плодоносить неймовірно корисними ягодами, росте майже повсюдно. Але шкода, що більшість не звертає уваги на це вітамінне джерело. З червоної горобини можна приготувати варення, настої та сиропи, які здатні допомогти людям вилікувати серце, печінку та нирки. У статті йтиметься про рецепти сиропу, для якого знадобляться свіжі, заморожені та, навіть, сушені ягоди горобини.

Продовжувати читання Сироп з горобини: як приготувати сироп зі свіжих, заморожених і сухих плодів червоної горобини

Маринована горобина – оригінальний рецепт домашньої заготовки з горобини червоної на зиму.

Якщо ви шукаєте оригінальний рецепт заготовлювання ягід на зиму, придивіться уважніше до цього матеріалу. Існує простий та водночас незвичайний спосіб збереження горобини на зиму. Це — маринування червоної горобини. Саме ці ягідки так полюбляють птахи й вони також дуже корисні для людей. Горобина з яскравим забарвленням не є непоміченою пернатими, бо горить червоним кольором на деревинці. А нам з вами треба пояснювати, чому її треба частіше вживати. Бо, у цій рослині є багато компонентів, що борються із багатьма захворюваннями і вона має неповторний вітамінний склад. Також горобину треба вживати у профілактичних цілях проти застуди, запалень різного характеру. Інформацію про багато інших лікувальних властивостях ви можете знайти у широкому доступі.

Продовжувати читання Маринована горобина – оригінальний рецепт домашньої заготовки з горобини червоної на зиму.

Сушена червона горобина – як сушити ягоди в домашніх умовах правильно: в духовці, електросушарці або природною сушкою.

Ягідки червоної горобини у свіжому вигляді мають кислий, гіркий і терпкий смак. Але, якщо їх правильно заготовити, то отримаємо безліч смачних і корисних страв. Сьогодні поговоримо про засушування червоної горобини. У такому вигляді ви гарантовано будете постачати свій організм цілющими компонентами цілий рік. Ягода має складний хімічний склад, тому вона популярна у багатьох народів Європи. Вона містить вітаміни, мікроелементи, пектин, органічні кислоти, ефірну олію та іще багато інших потрібних людині компонентів. Засушування червоної горобини запобігає псуванню продукту й надійно зберігає властивості ягоди. Після джему і варення, це найпоширеніший спосіб зберігання цього яскравого представника зеленої аптеки.

Продовжувати читання Сушена червона горобина – як сушити ягоди в домашніх умовах правильно: в духовці, електросушарці або природною сушкою.

Червона горобина мочена з яблуками – простий рецепт смачної і корисної заготовки з горобини на зиму.

Засолювати можна не тільки овочі, але і ягоди. Горобина, мочена з яблуками – це цікава заготовка, яку просто приготувати. Продовжувати читання Червона горобина мочена з яблуками – простий рецепт смачної і корисної заготовки з горобини на зиму.

В’ялені ягоди червоної горобини – технологія в’ялення ягід горобини в домашніх умовах.

В’ялення ягід – один з простих способів заготовки корисних плодів на зиму. А в’ялена і суха червоноплідна горобина, про корисні властивості якої здавна знали наші предки, один з найсмачніших, екологічних і не хімічних варіантів зміцнення імунітету. Якщо годувати такими сухими вітамінами сім’ю протягом зими, то “аптечні” вітаміни Вам, напевно не знадобляться. Продовжувати читання В’ялені ягоди червоної горобини – технологія в’ялення ягід горобини в домашніх умовах.

Смоква або чоловічий мармелад з червоної горобини (пастила, сухе варення) – корисний рецепт смачної домашньої заготовки.

Смоква з червоної горобини це така корисна солодкість з перемелених і висушених плодів, яку люблять і дорослі, і діти. Таку смачну заготовку часто називають ще – сухе варення. Зустріла в мережі і таку назву цих ласощів як чоловічий мармелад. Чому саме чоловічий? Чесно кажучи, так і не зрозуміла. Продовжувати читання Смоква або чоловічий мармелад з червоної горобини (пастила, сухе варення) – корисний рецепт смачної домашньої заготовки.

Смачне варення з горобини з яблуками – простий рецепт як зварити варення з червоної горобини в домашніх умовах.

Багатьом відомо, що червона (або червоноплідна) горобина багата різними вітамінами, але не кожна господиня знає, як із стиглих ягід горобини приготувати ароматне варення з додаванням яблук. Із задоволенням поділюся своїм улюбленим домашнім рецептом приготування цієї яблучно – горобинової заготовки. Продовжувати читання Смачне варення з горобини з яблуками – простий рецепт як зварити варення з червоної горобини в домашніх умовах.

Домашні цукати з червоної горобини – смачна заготівля з горобини на зиму.

По такому простому домашнього рецепту з добре доспілих осінніх ягід червоно-плідної горобини можна приготувати дуже смачні і корисні ласощі – апетитні горобинові цукати. Такі ягідки в цукрі можна давати навіть маленьким дітям. Продовжувати читання Домашні цукати з червоної горобини – смачна заготівля з горобини на зиму.

Смачне варення з червоної горобини на зиму в банках

Грона червоної горобини, що звисають з дерев, притягують погляди своєю красою. До того ж, ці яскраво-помаранчеві і рубінові ягоди дуже корисні. Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі рецепт з фото дуже смачного варення з червоної горобини. Продовжувати читання Смачне варення з червоної горобини на зиму в банках

Варення з горобини червоної – рецепт як варити варення з горобини на зиму.

Багато людей несправедливо вважають, що варення з червоної горобини абсолютно неїстівне. Але якщо правильно зібрати ягоду – а конкретніше, після перших мінусових температур, то гіркота її покидає і варення з горобини вийде смачним і корисним. Регулярне вживання такої заготовки допомагає регулювати тиск і рівень холестерину. Продовжувати читання Варення з горобини червоної – рецепт як варити варення з горобини на зиму.