Черемха – ароматна і корисна рослина, яку треба заготовлювати як у вигляді квітів, так і у вигляді ягід, кори, пагонів. Зараз ми розкажемо, коли і як краще сушити ягоди, квіти, пагони і кору черемшини. Продовжувати читання Сушена черемха: всі способи сушіння в домашніх умовах – як сушити черемшину на зиму
Інгредієнт для заготовки на зиму: Черемха
Як приготувати варення з черемшини – 3 рецепта варення з ягід черемхи на зиму
Назва рослини “черемшина”, в першу чергу, асоціюється з буйним цвітінням весняних квітів, що мають дивовижний духмяний аромат. Але ж у черемшини чудові не тільки квіти, а і плоди. Тому якщо ви маєте на своїй ділянці черемшину – обов’язково збирайте її ягоди і варіть смачне ароматне варення. Зараз ми розкажемо три простих рецепти його приготування. Продовжувати читання Як приготувати варення з черемшини – 3 рецепта варення з ягід черемхи на зиму
Компот з черемхи на зиму – рецепт заготовки без пастеризації
У черемхи (черемшини, черемухи, лат Prunus padus) дуже короткий сезон збору і потрібно встигнути заготовити її на зиму або, хоча б, зберегти до осені. Плоди черемхи сушать, варять з них варення, роблять настоянки і компоти. Але, щоб не отримати взимку розчарування, готувати такі заготовки потрібно правильно. Черемуха не любить тривалу термічну обробку. Від цього вона втрачає смак і аромат. Тому, варити компот з черемхи потрібно дуже акуратно і швидко. Продовжувати читання Компот з черемхи на зиму – рецепт заготовки без пастеризації