Айва дуже корисний фрукт. В її складі міститься ще більше корисних речовин, ніж у «звичних» яблуках або грушах. Багато хто хоче запастися цим фруктом на зиму, але не знають, як це зробити в домашніх умовах. Продовжувати читання Зберігаємо айву свіжою: як, де і за яких умов найкраще зберігати айву
Інгредієнт для заготовки на зиму: Айва
Сушена айва – сушка в домашніх умовах
Айва – фрукт, який має неоднозначну репутацію. Його смак не дивує у свіжому стані. Надто терпкий та не дуже солодкий. Якщо ви дивитесь на нього, як продукт швидкого поїдання, то ідіть до інших фруктів. Ми відкриємо вам секрет, яка айва смачна у вигляді варення, начинки для випічки й у формі сушки для компоту. А ще вона дуже корисна. Плоди можуть зберігатися до 5-и місяців внаслідок твердості м’якоті та шкірки. Та, все ж таки, ми дуже рекомендуємо вам зробити сушку з айви. По-перше, у такому вигляді зручніше варити з неї вітамінні й солодкі напої чи смакувати, як цукерками. По-друге, до сушених шматочків вже ніякі шкідники чи пліснява не доберуться.
Ароматна сира айва з цукром – проста заготовка з айви на зиму без варіння – рецепт з фото.
Ці фрукти називають “північними лимонами”, тому що вони мають сильний кислуватий присмак. Плоди важко їсти свіжими, а от заготовлювати дуже доречно. У вільному доступі ви зможете знайти безліч рецептів, як заготовити на зиму японську айву. Жовті плоди з сильним ароматом підходять у якості основи для компотів. З неї готується смачний сироп, пастила, варення та желе. Так, як цей фрукт відомий своїм унікальним хімічним складом, то шкода, що при тепловій обробці втрачається частина вітамінів. Плоди мають імуномодулюючу, протизапальну дію та очищають стінки судин. Щоб зберегти ці цілющі складові, пропонуємо вам рецепт домашньої заготовки з японської айви з цукром без варіння.
Смачні цукати з айви – як зробити цукати в домашніх умовах.
Сонячна айва лише віднедавна почала завойовувати українські землі та наші кухні. Фрукт багатий на пектини, солі заліза, калію, фосфору і кальцію, вітамінами А, В, С, Е і РР і багато інших корисних речовин. Вона не надто смачна у свіжому вигляді, бо відрізняється яскраво вираженою терпкістю. А от готувати із неї солодощі — одне задоволення. Ми пропонуємо один із цікавих рецептів — айву у вигляді цукатів. З таким десертом у вас будуть незабутні вечори чаювання. Також їх можна класти у солодкий плов, прикрашати торти й солодкі пироги. Спробуйте цей домашній рецепт втілити самостійно. На ринку у другій половині літа є свіжа айва.
Продовжувати читання Смачні цукати з айви – як зробити цукати в домашніх умовах.
Компот з айви на зиму – консервація без стерилізації
Компот з айви – це одна з найпростіших заготовок. До того ж, рецепт не передбачає стерилізації. А компот виходить дуже смачним і освіжаючим. Продовжувати читання Компот з айви на зиму – консервація без стерилізації
Смачний конфітюр на зиму з айви – як приготувати конфітюр айвовий в домашніх умовах.
Конфітюр з айви – це прості і смачні солодощі, які дуже легко приготувати. Їх можна подавати з млинцями, чаєм та різними десертами. Продовжувати читання Смачний конфітюр на зиму з айви – як приготувати конфітюр айвовий в домашніх умовах.
Ціла айва у власному соку – проста і смачна заготівля з айви на зиму.
Ціла айва у власному соку – це проста і смачна консервація, яка сподобається всім, хто любить натуральні солодкі фрукти. Продовжувати читання Ціла айва у власному соку – проста і смачна заготівля з айви на зиму.
Плодово овочевий сир або незвичайна заготовка з гарбуза і айви японської на зиму.
Ця оригінальна заготівля з гарбуза на зиму навіть називається незвично, плодово-овочевий “сир”. Такий гарбузовий “сир” з японською айвою дуже смачний домашній, багатий вітамінами продукт. “А чому сир?” – запитаєте Ви. Думаю, що таку назву ця домашня заготовка отримала через схожість в приготуванні. Продовжувати читання Плодово овочевий сир або незвичайна заготовка з гарбуза і айви японської на зиму.
Варення з айви терте – як зварити густе айвовое варення на зиму смачно і просто.
Цей рецепт айвового варення легко приготує навіть сама недосвідчена господиня, так як для його приготування знадобиться мінімум часу, а процес варіння не становить жодних труднощів.
Маринована айва – смачний домашній рецепт заготовки ароматної японської айви на зиму.
Мої домашні дуже люблять запашну стиглу айву і я намагаюся заготовити цей фрукт на зиму. Ароматна айва, маринована по цьому домашньому рецепту, підкорила нас своїм незвичайним пікантно-кислуватим смаком і насиченим ароматом, а мене, ще й простотою приготування страви.