Як солити корюшку пряним послом і для в’ялення

Прісноводна корюшка виростає в середньому до 10 см. Деякі підвиди не мають луски, а у деяких вона настільки швидко злітає, що рибалки доносять до будинку вже очищену корюшку. В основному корюшку смажать, засолюють, або в’ялять. Продовжувати читання Як солити корюшку пряним послом і для в’ялення

Як солити нерку в домашніх умовах – два способи засолу

Нерка (червоний лосось, або срібна форель) вважається однією з найсмачніших риб сімейства лососевих. Сплутати її з іншою рибою складно, так як через особливості раціону нерки, її м’ясо має інтенсивно червоний колір, з тоненькими прожилками жиру. Завдяки цьому жиру, м’ясо нерки залишається неймовірно ніжним і в солоному вигляді, і в копченому. Продовжувати читання Як солити нерку в домашніх умовах – два способи засолу

Як швидко засолити уклейку «як кільку», або для в’ялення

Бувалі рибалки ніколи не викинуть уклейку, і не пустять її на приманку для більш великої риби. Незважаючи на її невеликий розмір, уклейка має гарні смакові якості. Уклейку готують «як шпроти», «як кільку», або в’ялять її. Розглянемо рецепт, як засолити уклейку. Після цього, її можна в’ялити, або їсти, як кільку. Продовжувати читання Як швидко засолити уклейку «як кільку», або для в’ялення

Як смачно посолити нельму – малосольна риба на кожен день

Нельма відноситься до сімейства лососевих, а це значить, що новачкам слід ретельно подумати, що з неї можна приготувати, щоб не зіпсувати продукт. Через досить жирне м’ясо, нельму слід готувати дуже швидко, інакше м’ясо буде гірчити від занадто швидкого окислення. Краще розділити рибу на частини, і приготувати нельму різними способами. Найпростіше готувати малосольну нельму. Продовжувати читання Як смачно посолити нельму – малосольна риба на кожен день

Як засолити свіжу щуку – три рецепта засолу

Щука зовсім не рідкість в наших водоймах, і її може зловити навіть рибалка початківець. А якщо пощастить і улов буде досить великим, ви напевно задумаєтеся, як би його зберегти? Один із способів зберегти щуку це засолювання. Ні, навіть не один, а відразу кілька способів засолювання щуки. Питання лише в тому, яку рибу ви хочете отримати. Розглянемо основні види засолювання риби. Продовжувати читання Як засолити свіжу щуку – три рецепта засолу

Як солити лосося сухим способом

Багато господинь на святковий стіл хочуть поставити все найсмачніше. Як правило, це одночасно і найдорожча страва. Солоний лосось – вже давно є делікатесом і бажаною стравою на нашому столі, але ціна його зовсім не радує. Можна трохи заощадити на покупці, і засолити лосось самостійно. Продовжувати читання Як солити лосося сухим способом

Як солити оселедець по-домашньому

Купівля готового оселедця – це вже давно стало лотереєю. Немає жодної людини, яка хоч раз, але не розчарувалася в покупці. То оселедець виявляється сухий і пересолений, то з кров’ю. А якщо його купували для святкового столу, то і настрій зі святкового, стане таким же сумним, як і куплений оселедець. Продовжувати читання Як солити оселедець по-домашньому

Як солити скумбрію в домашніх умовах – два способи засолу

Скумбрія домашнього посолу хороша тим, що можна регулювати її смак, і ступінь засолу. Багато що залежить від самої скумбрії. Вибирайте рибу середнього розміру, не випотрошену і з головою. Якщо скумбрія маленька, в ній ще не буде жирку, а надто великі особини вже старі. Стара скумбрія при засолюванні може стати пухкою, з неприємним гірким присмаком. Продовжувати читання Як солити скумбрію в домашніх умовах – два способи засолу

Як солити мойву в розсолі

Мойва має досить широке поширення в світі, і способів її приготування маса. Свіжоморожена мойва є в будь-якому рибному магазині і краще солити мойву самостійно, ніж купувати готову. До якості обробки, як правило, претензій немає, вся справа в зберіганні риби. Солона мойва не та риба, яку варто зберігати довго. Продовжувати читання Як солити мойву в розсолі

Як засолити воблу – солимо рибу в домашніх умовах

Вобла не рахується цінною промисловою рибою, і ще 100 років тому, рибалки на Каспійському морі просто викидали її. Але потім риби стало менше, рибалок більше, і хтось все-таки розпробував воблу. З тих пір, воблу стали ловити вже спеціально, для подальшого в’ялення, або копчення. Продовжувати читання Як засолити воблу – солимо рибу в домашніх умовах