Варення з ківі: рецепти смачних заготовок – як зварити екзотичне варення з ківі в домашніх умовах

Актинідія – це смачний екзотичний фрукт, який вже декілька років поспіль перестав бути новинкою для кожного українця, які звикли називати його ківі. Колись небачені плоди тепер є майже у всіх магазинах і продаються за цілком доступною ціною. Переважно їх купляють, для того щоб споживати у свіжому вигляді та подавати як десерт, поєднуючи з іншими фруктами, прикрашати ними торти та використовувати, як складник того чи іншого салату. В цій статті хочеться зупинитися на приготуванні домашнього варення з ківі.

Продовжувати читання Варення з ківі: рецепти смачних заготовок – як зварити екзотичне варення з ківі в домашніх умовах

Варення з квітів: найкраща добірка рецептів – як зварити квіткове варення з пелюсток різних рослин

Мабуть, найоригінальнішим та найкрасивішим є варення з дикорослих чи садових квітів та суцвіть різних ягідних кущів і фруктових дерев. Ознайомившись з найповнішою добіркою рецептів, кожен, без винятку, зможе приготувати квіткове варення та здивувати рідних його незвичайністю та неповторним смаком.

Продовжувати читання Варення з квітів: найкраща добірка рецептів – як зварити квіткове варення з пелюсток різних рослин

Як приготувати варення з пелюсток шипшини: смачний рецепт варення

Шипшинові кущі можна зустріти на чагарниках, а дехто їх садить спеціально біля дому для окраси, і не тільки. Рослина цінується через свої корисні властивості. Крім того, вона унікальна в тому плані, що всі її органи використовують, як лікарський засіб (найчастіше плоди) чи оригінальний кулінарний складник. Шипшинові квіти збирають для корисних цілей найрідше, тому що рослина цвіте не довго. Ароматні пелюстки цього куща застосовують для приготування справжньої смакоти – шипшинового варення. Звичайно ж, придбати його можна й в магазині, правда, по досить великій ціні. Але існує багато доступних рецептів приготування цього незвичного десерту. Отож, ознайомившись з усіма тонкощами в цій справі, у кожної господині вийде здивувати рідних неймовірно ароматним та апетитним шипшиновим варенням.

Продовжувати читання Як приготувати варення з пелюсток шипшини: смачний рецепт варення

Як приготувати варення з черемшини – 3 рецепта варення з ягід черемхи на зиму

Назва рослини “черемшина”, в першу чергу, асоціюється з буйним цвітінням весняних квітів, що мають дивовижний духмяний аромат. Але ж у черемшини чудові не тільки квіти, а і плоди. Тому якщо ви маєте на своїй ділянці черемшину – обов’язково збирайте її ягоди і варіть смачне ароматне варення. Зараз ми розкажемо три простих рецепти його приготування. Продовжувати читання Як приготувати варення з черемшини – 3 рецепта варення з ягід черемхи на зиму

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Варення можна варити практично з усього, навіть з молодих соснових шишок. Необхідно лише вчасно їх зібрати. Для приготування цієї страви треба зривати зелені шишки, і робити це в середині травня. Їх розмір повинен не перевищувати 3-4 сантиметра, але найсмачніше виходить варення з шишок 1,5-2 сантиметра.  Продовжувати читання Корисне і смачне варення із соснових шишок

Смачне варення з інжиру – простий рецепт варення з смоківниці в домашніх умовах

Інжир (смоківниця, смоква) – це не тільки дуже смачний, а ще і дуже корисний плід. Його регулярне вживання позитивно впливає на роботу серця. Саме тому інжир рекомендовано їсти в будь-якому вигляді. І варення з інжиру – не виключення. Продовжувати читання Смачне варення з інжиру – простий рецепт варення з смоківниці в домашніх умовах

Як зварити варення з зеленого агрусу на зиму: 2 рецепта – царське варення з горілкою і заготівля агрусу з горіхами

Варення з  аґрусу можна варити різними способами. Навіть, використовуючи горілку. У нас є 2 простих і цікавих рецепта, які можна використати, щоб приготувати чудові смаколики, які стануть окрасою столу та смакуватимуть до чаю. Продовжувати читання Як зварити варення з зеленого агрусу на зиму: 2 рецепта – царське варення з горілкою і заготівля агрусу з горіхами

Смачне варення з червоної аличі – 2 рецепта

Варення з аличі завжди чудово смакує, адже воно є солодким, ароматним і корисним. Саме в аличі небагато цукру, а багато кальцію. Існує багато варіантів приготування такої чудової заготовки на зиму. Пропонуємо вам 2 рецепта варення з аличі. Обидва варіанти дуже легко готуються та мають чудовий аромат і дуже приємний смак. Продовжувати читання Смачне варення з червоної аличі – 2 рецепта

Заготівля варення з йошти на зиму – два рецепта: варення з цілих ягід і корисне сире варення

Йошта – це дуже цікавий гібрид з чорної смородини та аґрусу. Деякі плоди більш схожі на смородини, а деякі – на аґрус. Все залежить від сорту. Але, в будь-якому разі, ці ягоди дуже ароматні, смачні, і з них виходить чудове варення. Ми пропонуємо два простих рецепти приготування, які допоможуть зробити чудові заготовки на зиму. Продовжувати читання Заготівля варення з йошти на зиму – два рецепта: варення з цілих ягід і корисне сире варення

Як зварити варення з чорного агрусу – рецепт імператорського варення

Чорний аґрус – це не просто смачна ягода, а справжня вітамінна бомба. В ньому дуже багато корисних речовин, які позитивно впливають на організм. Тому такі ягоди обов’язково треба заготовлювати на зиму. Пропонуємо рецепт імператорського варення з чорного аґрусу. Він допоможе зробити неймовірно корисну і дуже смачну заготовку. Продовжувати читання Як зварити варення з чорного агрусу – рецепт імператорського варення