Сушений часник: способи заготівлі та зберігання – як сушити часник на зиму в домашніх умовах

Багатий урожай часнику завжди радує господарів. Тому вони роблять все, щоб плоди їхньої праці були придатними до споживання якнайдовше. В цій статті цікаво буде ознайомитись з тим, як правильно сушити часник відразу ж після збору, та зберегти його цілими головками протягом зимового періоду. А також варті уваги матеріали про те, як зробити власноруч чипси та порошок з часнику, які можна використовувати, як смачну приправу.

Продовжувати читання Сушений часник: способи заготівлі та зберігання – як сушити часник на зиму в домашніх умовах

Сушений кріп: способи заготовки зелені кропу на зиму

Зелень кропу є однією з найпоширеніших ароматних трав, яку застосовують кулінари. Кріп ідеально підходить до салатів, перших і других страв та страв із м’яса, птиці та риби. Дуже важливо запастися пряною зеленню на зимний період. Тому цікаво буде ознайомитись з матеріалами статті, де детально описано кращі способи зберігання кропу: заморожування та сушіння. Найбільш вдалою заготівлею вважається висушений кріп, тому що таким способом вдається зберегти його аромат. Варто дотримуватись певних правил сушіння кропу в домашніх умовах, щоб “не розгубити” смакові властивості та корисні речовини під час різних маніпуляцій.

Продовжувати читання Сушений кріп: способи заготовки зелені кропу на зиму

Сушка чорної смородини – як правильно засушити смородину в домашніх умовах

Ягоди смородини, крім того, що дуже соковиті та ароматні, ще й насичені вітамінами та мінеральними речовинами. Проте, часу насолоджуватися цими цілющими плодами не так уже й багато. Тому господині стараються зробити якомога більше заготівель зі смородини на зиму. Найпоширенішим способом запастися є консервування, але при варінні значна кількість корисних елементів втрачається. Тому найкраще ягоди засушити й, таким чином, не розгубити корисні речовини.

Продовжувати читання Сушка чорної смородини – як правильно засушити смородину в домашніх умовах

Як сушити петрушку в домашніх умовах – сушена на зиму зелень і корінь петрушки

Петрушка є відмінною пряною зеленню, яка застосовується під час приготування різноманітних страв. Кулінари використовують її листя та корені не лише у свіжому вигляді, а й у сухому. Про те, як правильно запастися такою апетитною приправою на зимовий період, йтиметься в цьому матеріалі.

Продовжувати читання Як сушити петрушку в домашніх умовах – сушена на зиму зелень і корінь петрушки

Як правильно сушити банани в домашніх умовах

Сушені банани – це натуральні корисні ласощі, які точно кращі за цукерки. Бо смакують так само чудово, при цьому не містять різноманітних додатків та шкідливих хімічних сполук. Саме тому пропонуємо вам усі можливі варіанти сушки бананів. Обирайте ті, які підходять саме вам, та використовуйте для приготування такої смачної заготовки. Продовжувати читання Як правильно сушити банани в домашніх умовах

Сушка кураги на зиму в домашніх умовах. Як правильно заготовити і зберігати курагу

Сушений абрикос – це дуже корисна заготовка, яка прекрасно смакує та насичує організм великою кількістю вітамінів та мікроелементів. Саме тому, якщо є можливість, варто заготувати на зиму курагу. Цей від сушки дуже смачний та легкий в приготуванні. Пропонуємо вам декілька способів сушіння кураги. Продовжувати читання Сушка кураги на зиму в домашніх умовах. Як правильно заготовити і зберігати курагу

Як правильно сушити виноград на зиму – готуємо родзинки в домашніх умовах

Родзинки – це один з найпопулярніших видів сушених ягід. Родзинки є практично невід’ємним додатком до кексів, великодневих пасок, також їх кладуть в різні страви, салати, навіть додають до м’яса.

Ми всі звикли купляти родзинки в магазині, але, насправді, їх можна зробити самостійно. І це зовсім не складно. Домашні родзинки гарантовано збережуть 80 відсотків вітамінів та всі мікроелементи, які є в свіжому винограді.  Такі родзинки будуть не тільки чудово смакувати, а і допоможуть при захворюваннях серцево-судинної системи, а також при анемії, апатії, проблемах із зором. Продовжувати читання Як правильно сушити виноград на зиму – готуємо родзинки в домашніх умовах

Як правильно сушити базилік – сушений на зиму базилік в домашніх умовах

Базилік – це одна з найароматніших приправ, яку можна використовувати для приготування супів, м’яса, риби, додавати в салати. Базилік завжди надає їжі ароматних ноток та робить їх дуже оригінальними. Навіть звичайний овочевий суп, з базиліком починає грати новими смаковими фарбами.

Саме тому, варто в будь-яку пору року обов’язково мати таку зелень під рукою. І щоб зберегти в базиліку всі корисні властивості та чудовий аромат, його рекомендують просто засушити. Це дуже простий спосіб зберігання зелені, який підходить абсолютно всім. Зараз ми розкажемо, як правильно збирати та сушити базилік, аби він довгий час лишався неймовірно ароматним.

Продовжувати читання Як правильно сушити базилік – сушений на зиму базилік в домашніх умовах

Сушений імбир: як правильно сушити імбир в домашніх умовах

Імбир – це не тільки духмяна оригінальна приправа, яка додає стравам особливу родзинку, а ще і лікарська рослина, яка є природнім антибіотиком. Тому варто завжди мати в домі імбир. А щоб він не псувався, адже не кожен вживає цей продукт щодня, можна засушити імбир. І зараз ми розкажемо, як це зробити.

Продовжувати читання Сушений імбир: як правильно сушити імбир в домашніх умовах

Сушка журавлини – як засушити ягоди журавлини в домашніх умовах

Ягоди журавлини – це справжнє джерело вітамінів. Їх дуже рекомендують їсти не тільки в сезон, а і протягом року. Тому кожного літа обов’язково варто робити заготовки журавлини на зиму. І щоб зберегти максимальну кількість корисних елементів та не витрачати багато часу на приготування, ми рекомендуємо вибрати такий спосіб заготовки, як сушка. Сушена журавлина така ж смачна і корисна, як свіжа. Її легко зберігати, а термін придатності становить не менше року. Продовжувати читання Сушка журавлини – як засушити ягоди журавлини в домашніх умовах