Смачна в’ялена вишня на сонці

Вишні, в’ялені на сонці – це дуже корисний і простий рецепт зимової заготовки. Вишні не треба варити, в них не додають цукор. Тому такий смаколик ніколи не нашкодить організму, не додасть зайвих кілограмів та допоможе покращити самопочуття, завдяки корисним речовинам, що в ньому містяться. Продовжувати читання Смачна в’ялена вишня на сонці

Як сушити суницю на зиму: способи сушіння в домашніх умовах

Суниця садова або лісова добре відома тим, що для споживання використовуються її ягідки, а усі інші частини – використовуються у лікарських цілях. Невеличка ягідка дуже смачна і легко піддається просушуванню. Її листя й ягоди після висушування зберігають свою цілющу дію більше 2-х років. А ніжний аромат відчувається при заварюванні чаю.

Продовжувати читання Як сушити суницю на зиму: способи сушіння в домашніх умовах

Як сушити кавун в домашніх умовах: готуємо чіпси, пастилки і цукати з кавунових кірок

Ви чули про те, що можна сушити кавун? Напевне, ні. Перша думка виникає, коли ви вирішите зробити кавунові чіпси, а чи не стече він повністю водою. Адже він на дев’яносто відсотків складається з рідини. Та навіть те, що зостається після дегідратації має оригінальний й легкий смак. А що вже казати про користь і яскравий червоний відтінок таких смаколиків.

Продовжувати читання Як сушити кавун в домашніх умовах: готуємо чіпси, пастилки і цукати з кавунових кірок

Заготівля жимолості: сушимо ягоди, листя і гілочки жимолості, готуємо смачну пастилу.

Жимолость – це ягоди, що рано достигають, мають синій колір і є дуже корисними для організму людини. Правда, якщо вони не отруйні. Тому спочатку уважно подивіться на ягоди – вони повинні бути довгастими і синіми. Якщо ягоди є саме такими – тоді  їх обов’язково треба заготувати на зиму. Зараз ми розкажемо, як це правильно зробити. Продовжувати читання Заготівля жимолості: сушимо ягоди, листя і гілочки жимолості, готуємо смачну пастилу.

Сушена червона горобина – як сушити ягоди в домашніх умовах правильно: в духовці, електросушарці або природною сушкою.

Ягідки червоної горобини у свіжому вигляді мають кислий, гіркий і терпкий смак. Але, якщо їх правильно заготовити, то отримаємо безліч смачних і корисних страв. Сьогодні поговоримо про засушування червоної горобини. У такому вигляді ви гарантовано будете постачати свій організм цілющими компонентами цілий рік. Ягода має складний хімічний склад, тому вона популярна у багатьох народів Європи. Вона містить вітаміни, мікроелементи, пектин, органічні кислоти, ефірну олію та іще багато інших потрібних людині компонентів. Засушування червоної горобини запобігає псуванню продукту й надійно зберігає властивості ягоди. Після джему і варення, це найпоширеніший спосіб зберігання цього яскравого представника зеленої аптеки.

Продовжувати читання Сушена червона горобина – як сушити ягоди в домашніх умовах правильно: в духовці, електросушарці або природною сушкою.

Брусниця сушена – корисна заготівля з брусниці на зиму без цукру

Брусниця – це одна з найкорисніших ягід, тому її треба їсти не тільки в сезон, а і весь рік. Щоб це зробити, достатньо лишень засушити ягоди. Продовжувати читання Брусниця сушена – корисна заготівля з брусниці на зиму без цукру

Сушений глід – рецепт як сушити глід правильно, щоб плоди зберегли корисні властивості.

Глід – це дуже корисні ягоди, які допомагають від безлічі хвороб. Тому його завжди треба мати під рукою. Але щоб глід не зіпсувався, необхідно знати, як його правильно сушити. Продовжувати читання Сушений глід – рецепт як сушити глід правильно, щоб плоди зберегли корисні властивості.

Сушений барбарис – рецепт приготування на зиму в домашніх умовах, максимально зберігає склад і корисні властивості барбарису.

У сушеному барбарисі максимально зберігаються всі корисні властивості ягоди. Хтось може запитати: “Чим корисний барбарис?” Стиглі, запашні кисленькі ягідки не тільки мають пікантний смак, але і дуже багаті різними вітамінами. Плоди багаті вітаміном С, який зміцнить Ваш імунітет взимку. Продовжувати читання Сушений барбарис – рецепт приготування на зиму в домашніх умовах, максимально зберігає склад і корисні властивості барбарису.

В’ялені ягоди червоної горобини – технологія в’ялення ягід горобини в домашніх умовах.

В’ялення ягід – один з простих способів заготовки корисних плодів на зиму. А в’ялена і суха червоноплідна горобина, про корисні властивості якої здавна знали наші предки, один з найсмачніших, екологічних і не хімічних варіантів зміцнення імунітету. Якщо годувати такими сухими вітамінами сім’ю протягом зими, то “аптечні” вітаміни Вам, напевно не знадобляться. Продовжувати читання В’ялені ягоди червоної горобини – технологія в’ялення ягід горобини в домашніх умовах.

Чорниця сушена – рецепт як сушити ягоди чорниці на зиму в домашніх умовах.

Залізо, яке міститься в сушених ягодах чорниці, дуже добре засвоюється організмом, тому їх часто використовують у фармакології і народній медицині. Продовжувати читання Чорниця сушена – рецепт як сушити ягоди чорниці на зиму в домашніх умовах.