Смоква з червоної горобини це така корисна солодкість з перемелених і висушених плодів, яку люблять і дорослі, і діти. Таку смачну заготовку часто називають ще – сухе варення. Зустріла в мережі і таку назву цих ласощів як чоловічий мармелад. Чому саме чоловічий? Чесно кажучи, так і не зрозуміла. Продовжувати читання Смоква або чоловічий мармелад з червоної горобини (пастила, сухе варення) – корисний рецепт смачної домашньої заготовки.
Категорія для заготовки на зиму: Пастила
Домашня пастила з дині, абрикос і малини
На диво не смачна, але ароматна диня, стала натхненником на створення представленого тут рецепта пастили. Викинути було шкода і прийшла ідея переробити її в пастилу, додавши інші фрукти. Малина була тільки заморожена, але це ніяк не вплинуло ні на якість, ні на отриманий колір готового листа смачних східних ласощів. Продовжувати читання Домашня пастила з дині, абрикос і малини
Домашня пастила з сливи з горіхами – як зробити сливову пастилу в домашніх умовах.
Якщо хочете заготовити корисні і смачні ласощі, які днем з вогнем не знайдеш в сучасних магазинах, то домашня пастила з сливи Вам підійде якнайкраще. Наш домашній рецепт передбачає ще й використання горіхів, що покращує не тільки смак, але і збільшує корисні властивості пастили. Продовжувати читання Домашня пастила з сливи з горіхами – як зробити сливову пастилу в домашніх умовах.
Натуральна пастила з яблук в домашніх умовах – як зробити пастилу без цукру – простий рецепт.
Натуральна яблучна пастила в пошані здавна. Перші згадки про це чудове по корисності і смаку блюдо відносяться до середніх віків. Домашня пастила з яблук – це просто, смачно і дуже корисно! Продовжувати читання Натуральна пастила з яблук в домашніх умовах – як зробити пастилу без цукру – простий рецепт.
Смоква з калини або бабусина пастила – смачний рецепт корисних солодощів на зиму.
Смоква – це такий трохи сухуватий, але надзвичайно смачний, ароматний мармелад, схожий на яскраву пастилу. Її готували ще наші бабусі. З особливою кислинкою ця бабусина пастила виходить з калини. Рецепт приготування смокви в домашніх умовах простий. Продовжувати читання Смоква з калини або бабусина пастила – смачний рецепт корисних солодощів на зиму.
Секрети домашніх заготовок з сливи на зиму
Сливи містять багато вітамінів і мінеральних речовин, нормалізують травлення і виводять з організму шлаки. Вони дуже смачні і корисні. Шкода тільки, урожай сливи довгим не буває. Сливовий сезон триває всього один місяць – з кінця серпня по кінець вересня. У свіжому вигляді сливи зберігаються мало. Тому варто навчитися заготовляти цю корисну і смачну ягоду на зиму. І робити це можна по-різному. Продовжувати читання Секрети домашніх заготовок з сливи на зиму
Солодка домашня пастила з ревеню на зиму – як приготувати пастилу в домашніх умовах.
Солодка домашня пастила з ревеню дуже сподобається не тільки дітям, а й усім ласунам. Цю страву з ревеню можна вживати свіжо приготованою замість цукерок, а можна заготовити ласощі на зиму. Продовжувати читання Солодка домашня пастила з ревеню на зиму – як приготувати пастилу в домашніх умовах.
Пастила з джему – приготування в домашніх умовах
Іноді, в результаті багатого врожаю і зайвого ентузіазму господині, в її засіках накопичується маса “закаток”. Це джеми, варення, компоти і соління. Звичайно, консервація може зберігатися довго, але ж не нескінченно? І тоді виникає питання, куди все це можна подіти? Продовжувати читання Пастила з джему – приготування в домашніх умовах
Домашня пастила з варення: кращі рецепти приготування пастили з варення в домашніх умовах
Домашня пастила – це завжди дуже смачні ласощі, якими легко можна замінити цукерки до чаю. Готують пастилу, як із сирих ягід і фруктів, так і з попередньо проварених. В останньому випадку хорошою альтернативою може послужити вже готове варення. Продовжувати читання Домашня пастила з варення: кращі рецепти приготування пастили з варення в домашніх умовах
Пастила з кавуна: як приготувати смачну кавунову пастилу в домашніх умовах
Пастилу можна готувати практично з будь-яких фруктів і ягід. Потрібно лише правильно підібрати рецепт і не бояться експериментувати. Дуже красиву і смачну пастилу можна приготувати навіть з кавуна. Хтось готує пастилу тільки з соку кавуна, хтось виключно з м’якоті, а ми подивимося обидва варіанти. Продовжувати читання Пастила з кавуна: як приготувати смачну кавунову пастилу в домашніх умовах