Заварний крем класичний рецепт для Наполеона, Медовика, еклерів та іншої випічки

Заварний крем класичний рецепт для Наполеона, Медовика, еклерів та іншої випічки

Ніжний та смачний заварний крем для тортів та більш дрібної випічки можна приготувати за різними рецептами. Сьогодні пропоную – простий заварний крем класичний рецепт якого підходить як для наповнення торта Наполеон, Медовика, еклерів так і для багатьох інших десертів.

Для того, щоб приготувати заварний крем за класичним рецептом, потрібно взяти:

  • 400 грамів цукру;
  • 150 грамів борошна;
  • 4 яєчних жовтка;
  • за бажанням – ваніль або коньяк – за смаком.

Заварний крем для торта Наполеон

Як приготувати класичний заварний крем

  1. Молоко доводять до кипіння.
  2. В іншій мисці змішують всі інгредієнти та добре їх перемішують.
  3. Тонкою цівкою та малими порціями вливають нагріте молоко, одночасно перемішуючи крем. Відразу багато молока додавати не слід. Спершу доведіть суміш до однорідності з невеликою кількістю рідини.
  4. Каструльку з кремом ставлять на середній вогонь та починають заварювати, постійно перемішуючи. Правильно приготовлений класичний заварний крем легкий та не жирний, має будит однорідним та за консистенцією схожий на сметану.
  5. Готовий зварений на молоці та жовтках крем охолоджують накрив харчовою плівкою встик або при постійному помішуванні. Зауважте, що він стане більш густим після охолодження.

Домашній заварний крем класичний – відео-рецепти

Якщо попередній рецепт був тільки на жовтках та без масла, то у відео, що пропонує Ольга Матвєй, мова йде про інший класичний рецепт. Автор готує свій крем на цілому яйці та з використанням вершкового масла.

І ще один відео-рецепт, цього разу від Бабусі Емми, підкаже як швидко та правильно приготувати простий, але дуже смачний класичний заварний крем у домашніх умовах.

Як ви могли вчути і у відео, так вже склалось, що найчастіше класичний заварний крем в домашніх умовах роблять для перекладання коржів, випечених з листкового тіста для торту Наполеон. Готові коржі просто змащують кремом, формуючи домашній десерт. Пам’ятайте, що один корж завжди треба залишити для подрібнення. Цією крошкою прикрашають бока та верх торта. Зібраний Наполеон має добро просочитися кремом, тому, краще його лишити у зібраному вигляді на 10-12 годин. Але це не є принципово, в разі, якщо ви любите їсти хрусткий десерт. Адже, після тривалої витримки, він буде більш мяким та ніжним. Інколи кількість крема збільшують, тоді виходить, так званий, мокрий Наполеон.

Листковий торт Наполеон

Ось так достатньо легко та просто кожний може власноруч приготувати класичний заварний крем в домашніх умовах та використати його не тільки традиційно – для Наполеона, але і для начинки круасанів, рогаликів, еклерів та інших смачних десертів домашнього приготування. Обирайте той рецепт, який смакує саме вам та вашим рідним.

Залишити відповідь