Желейний торт з фруктами на пісочній основі та пісочне печиво з повидлом

Желейний торт з фруктами на пісочній основі та пісочне печиво з повидлом

Пропоную сьогодні свій рецепт желейного торту із шматочками фруктів на пісочній основі. Такий десерт виходить дуже смачний та подобається він мені не тільки за швидкість та простоту приготування. На випікання коржа використовується тільки частина тіста, а з того, що лишилося можна зробити пісочне печиво з начинкою. Отже, з рецепту ви дізнаєтесь не тільки про те, як робити оригінальний та легкий пісочний торт з желатином та фруктами.

Домашній желейний торт з фруктами на пісочній основі виходить дуже яскравим, тому, подобається дітям. До того ж, в ньому немає жирного крему, а отже, і за свою талію можна не турбуватись. 🙂

Треба взяти для пісочного тіста:

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

  • маргарин – 100 гр;
  • яйце – 1 шт.;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • борошно – 350 гр;
  • цукор – 100 гр;
  • ваніль – на кінчику ножа;
  • сода – 0,5 ч. л.

Для начинки торту знадобляться:

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

  • мандарин – 1 шт.;
  • банан – 1 шт.;
  • смородина – 1 шт.;
  • ківі – 1 шт.;
  • яблучний сік – 500 мл;
  • желатин – 30 гр.

Як зробити желейний торт з фруктами на пісочній основі

Пісочне тісто для основи

Маргарин має постояти при кімнатній температурі, щоб він став м’яким.  разі, коли запізно вийняли його з холодильнику, то можете трохи підігріти його.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Перетираю його із яйцем, сметаною, ваніллю та цукром. Це треба робити доти, поки всі інгредієнти не стануть однорідною масою.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Соду змішую з борошном та потроху, перемішуючи, додаю до тіста.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Якщо забагато додати борошна, то корж вийде твердим, а якщо замало, він буде надто крихкий. Зауважте це. Коли замішане пісочне тісто почне відставати від пальців, воно готове.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Тепер загортаю його у харчову плівку та ховаю на 20 хвилин до холодильнику.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Як приготувати желе для фруктового торта

Якщо ви використовуєте звичайний желатин, то брати треба 30 грамів на півлітру соку. До речі, сік можна брати любий, або взагалі замінити його ягідним компотом.

Сік ставлю кип’ятити, потім відставляю його, а ти часом, поки він охолоджується, окремо розчиняю желатин у невеликій кількості холодної рідини. Через те, що желатин може до кінця не розчинитися, його краще перед використанням процідити.

Коли на упаковці зазначено «Желе для торту», слід дотримуватися інструкції виробника. Застигає таке желе швидше, так що можна робити його вже тоді, коли поставите випікати корж.

Як спекти пісочний корж-основу

Охолоджене тісто виймаю з холодильнику та розкатую його у пласт та викладаю у форму. В мене форма для фігурного кексу, але підійти може люба, яка у вас є чи та, що вам подобається.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Тісто спочатку нещільно прилягає до форми, тому треба його злегка притиснути пальцями до поверхні. Надлишки зрізую.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Пісочне тісто має випікатися приблизно хвилин 15-20 при 200°С. Коли воно буде готове, просто виймаю з форми та чекаю поки охолоне. Готовий пісочний корж вкладаю назад до форми.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Формуємо пісочне печиво з повидлом

Зайве тісто піде на приготування пісочного печива з начинкою. Хоча, можна просто нарізати його квадратиками або за допомогою різних фігурок для печива. Я ж обираю перший варіант. Отже, нарізаю ромбиками.

Пісочне печиво

На кожний кусочок тіста викладаю по чайній ложці фруктового повидла, складаю конвертиком та закріплюю кінчики. Як це виглядає – видно на фото.

Пісочне печиво з повидлом

Після випікання та охолодження просто присипає цукровою пудрою.

Пісочне печиво з повидлом

Формуємо желейний торт з фруктами на пісочній основі

Всі очищенні та нарізані зручними для вас шматочками фрукти викладаю у корж та заливаю охолодженим желе. На мій смак, так легко та просто сформований десерт виглядає красиво та гармонійно. Але, при бажанні, можна викладати один шар з одних фруктів, заливати його підготовленим желатином та почекати, поки він застигне. Далі – ще один шар з інших фруктів, і так до самого кінця. Коротше кажучи, желейну начинку з фруктами можете формувати на свій смак. Крім того, можете брати будь-які фрукти та поєднувати їх з ягодами. Як бачите, виходить дуже красиво, корисно та дієтично. 🙂

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Коли прошарок з фруктами та желе сформований, десерт ставлю до холодильнику. Як застигне, виймаю з форми та прикрашаю пудрою.

Желейний торт з фруктами на ніжному пісочному коржі

Ось такий швидкий та смачний у мене виходить желейний торт з фруктами на пісочній основі! Хочу зауважити, що зникає зі столу він досить швидко, тому, спечене додатково пісочне печиво з повидлом буде дуже доречним. 🙂

Пісочний торт з фруктовою начинкою – відео-рецепти

Перший відео-рецепт демонструє як приготувати невеликі пісочні кошики з фруктами та желе в домашніх умовах.

Наступний, теж маленький та дивовижно смачний пісочний кошик з полуницею та вершками.

А цей відео-рецепт – легкий фруктовий тарт зі сметаною начинкою та фруктами в желатині. Це неймовірно простий, але в той же час, ніжний і вишуканий десерт зроблено у вигляді великого торта. Розсипчасте пісочне тісто в поєднанні з ніжною сметанною заливкою і ароматними фруктами, створює просто вибухове відчуття смаку! Десерт яскравий, соковитий і дуже смачний, ну просто сам тане в роті!

Останній відео-рецепт – домашній полуничний пиріг під назвою Лагідне літо. Дивовижно ніжний та смачний десерт з сиром і полуницею! Ця чарівна випічка це справжнє свято смаку і гарного настрою! Приготуйте обов’язково.

Залишити відповідь