Желе з винограду з желатином - смачний желейний десерт з синього винограду

Желе з винограду з желатином – смачний желейний десерт з синього винограду

У мене у дворі завжди затишно та приємно, навіть тоді коли стоїть засушлива сонячна погода. А все завдяки рослинному навісу, який утворився з синього винного винограду. Кожну осінь ми збираємо багатий врожай, з якого до зимових свят готуємо вино та наливку. Але одного року винограду зібрано було аж надто багато, тому я вирішила зайву частину пустити на желе.Зразу хочу сказати, що результат кулінарного експерименту сподобався як мені, так і моїм близьким. Так що смачне желе з винограду стало моїм фірмовим блюдом, яке я готую теперь кожного року. З’їдається воно миттєво, тому що ароматне, смачне и дуже гарне. Вас я також навчу готувати смачний та простий желейний десерт. Цього разу, коли я робила домашнє желе з синього винограду, не забула покроково зробити фото кожного етапу приготування.

Отже, нам потрібно:

  • 1 кг синього винограду;
  • 1 склянку цукру;
  • 1 склянка води;
  • 2 ст. л. харчового желатину.

Як приготувати желе з винограду з желатином

Виноград треба добре промити,  обов’язково под проточною водою. Можна ще його залити водою ненадовго. Тоді усе сміття, цвілі ягідки та мурахи, які там можуть бути, спливуть. Якщо є багато часу, доречно перебрати його та відокремити ягідки від гілочок, але це зовсім не обов’язково.

Желе з синього винограду з желатином

Чистесенький виноград треба викласти у каструлю та залити водою. Ставите її на вогонь та чекаєте, поки вода закипить. Увесь виноград буде плавати по поверхні, тому час від часу його перемішуйте.

Желе з винограду з желатином

Коли вода змінить колір, це буде знаком, що виноград пустив сік. Прикручуйте вогонь, щоб суміш ледь кипіла. Чекаєте ще 5 хвилин, а потім забираєте каструлю. Треба виждати час, щоб все добре охолонуло.

Нам потрібний тільки виноградний сік. Для цього, протираємо все через сито, а сам сік збираємо у окрему каструлю. Треба бути обережною  та слідкувати за тим, щоб туди не попала шкурка від винограду або кісточка, тому що через них желе може гірчити.

Желе з синього винограду з желатином

Тепер готовий сік з винограду довести до кипіння, але перед тим у нього треба всипати цукор, щоб він повністю розчинився.

Желе з винограду з желатином

Розвести желатин у воді, щоб він був без грудочок та вилити у рідину. Ретельно перемішати.

Желе з синього винограду з желатином

Желе майже готове. Все, що треба зробити, це розлити його по окремих склянках та поставити до холодильнику. Через 2-3 години ним вже можна ласувати.

Желе з винограду з желатином

Що саме цікаве, то скільки разів я не робила желе, то ніколи в моїх домашніх не вистачало витримки дочекатися, поки десерт повністю застигне. Вже через годинку з холодильнику зникали одна-дві склянки з виноградним желе. А все тому, що воно смачніше винограду і не менш корисне.

Желе з синього винограду з желатином

Всі мої спроби зробити фото готових порцій закінчувалися провалом. Так само було і в цей раз. Хоч вірте, хоч ні – через дві години на поличці в холодильнику мене чекала одна самотня скляночка з желе, яку я зразу ж з’їла!🙂

Желе з винограду з желатином

Використавши цей відео-рецепт желе з винограда, ви зможете зробити не просто виноградний десерт за іншою технологією, але і смачну заготовку на зиму.

Залишити відповідь