Заварний крем на жовтках - найкращий рецепт крема для Наполеона

Заварний крем на жовтках – найкращий рецепт крема для Наполеона

Рецептів заварного крему є безліч. Мені особливо подобається масляний заварний крем на жовтках. Його відрізняє приємний колір і ніжна текстура. Сьогодні я хочу запропонувати вам дуже смачний і, на мій погляд, кращий рецепт крему торта Наполеон. Торта, що без сумніву є справжнім народним улюбленцем. Роль крему в цьому популярному десерті єднальна. Адже саме він з’єднує тонкі крихкі коржі в високий ароматний торт, що тане в роті. Тому, сьогодні ми навчимося готувати найсмачніший заварний крем для Наполеона, який прекрасно просочує сухі коржі, не залишаючи їх сухими і не перетворюючи в кашу. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе мені максимально подробно висвітлити приготування.

Складові:

  • яєчні жовтки – 3 шт.;
  • цукор – 6-4 ст.л. з гіркою;
  • молоко – 0,5 л;
  • ванілін – за смаком;
  • борошно – 3 ст.л. з невеликою гіркою;
  • вершкове масло – 200 гр;
  • коньяк – 2 ст.л.

Як приготувати заварний крем на жовтках для торта Наполеон

Щоб зварити цей крем нам знадобляться тільки жовтки. Тому, починаючи приготування, білки просто складаємо в чисту тару і герметично закривши, прибираємо в холодильник.

Масляний заварний крем на жовтках для Наполеона

Жовтки розтираємо вінчиком з цукром і ваніліном в сотейнику або іншому посуді з товстим дном, в якому ми і будемо заварювати крем. Маса повинна стати світлішою, але виходить вона дуже густою. Не переживайте за це – так і повинно бути.

Масляний заварний крем на жовтках для Наполеона

Далі, додаємо до жовтків борошно. Якщо ви щасливий володар кухонної ваги, то відміряйте рівно 70 гр, якщо ваги немає – столова ложка вам на допомогу. Вливаємо, приблизно, півсклянки молока і перемішуємо вміст сотейника до однорідності.

Заварний крем для торта Наполеон на жовтках

Додаємо молоко, що залишилося і знову доводимо суміш до однорідності.

Заварний крем для торта Наполеон на жовтках

Ставимо сотейник на вогонь – трохи більше середнього рівня. Заварний крем на цьому етапі вимагає нашої невсипущої уваги. Постійно помішуючи по дну, доводимо його до загустіння. Перші бульбашки – ознака готовності.

Заварний крем для торта Наполеон на жовтках

Знімаємо сотейник з вогню і охолоджуємо суміш до кімнатної температури. Я завжди прискорюю процес, поміщаючи його у велику ємність з холодною водою.

Заварний крем для Наполеона на жовтках

До цього моменту вершкове масло вже має бути розм’якшеним при кімнатній температурі. Я виймаю його з холодильника за кілька годин до того моменту, як воно знадобиться мені.

В заварену масу за два прийоми вводимо масло. Кожен раз збиваємо заварний крем до його повного з’єднання з кремом.

Заварний крем на жовтках - найкращий рецепт крема для Наполеона

Останній етап необов’язковий, але я завжди додаю в заварний крем для Наполеона коньяк. Він надає йому дивовижний аромат і чарівним чином перетворює не тільки крем, але і весь торт в цілому, у найсмачніший десерт. Не нехтуйте коньячком в кондитерській справі – вам обов’язково сподобається. 🙂

Заварний крем на жовтках - найкращий рецепт крема для Наполеона

Наш заварний крем на жовтках для торта Наполеон готовий. На перший погляд він здається досить густим і щільним. Не переживайте: він відмінно впорається зі своїм завданням, оживить та просочить коржі – все буде дуже смачно. 🙂

Залишити відповідь