Заварний білковий крем для тортів без желатину – італійська меренга

Правильно приготовлений смачний заварний білковий крем є одним з улюблених кремів кондитерів в усьому світі. Серед кондитерів він більш відомий під назвою – італійська меренга. Повітряний, легкий, гарно тримає форму і добре взаємодіє з усіма харчовим ароматизаторами і барвниками. А отже, його використовують не тільки для перекладання коржів чи наповнення тістечок, але і для оформлення тортів та десерті, також, це основа для приготування різноманітного домашнього зефіру Готують його двома способами: на цукровому сиропі або гарячому желатині. У цьому рецепті мова піде про приготування білкового заварного крему на цукровому сиропі.

Білковий заварний крем для тортів

Як зробити заварний білковий крем без желатину

Спочатку визначимось, які продукти нам потрібні:

  • білки 4 шт. яєць;
  • цукор – 8 столових ложок;
  • вода – ½ склянки;
  • лимонний сік – ½ чайної ложки.

Пам’ятаєте, що:

  • охолоджені яєчні білки збиваються краще;
  • замість соку лимону можна використати лимонну кислоту.

Технологія приготування заварного крему з білків проста та складається з трьох кроків.

Готуємо сироп

  1. заливаємо водою цукор;
  2. помішуючи, доводимо до кипіння;
  3. кип’ятимо 10 хвилин.

Збиваємо білки

  1. Заздалегідь охолоджені білки збиваємо, додавши або лимонний сік, або лимонну кислоту. Лимонна кислота допомагає білкової піні стати більш пишною.
  2. Не перериваючи збивання, тонкою струйкою вводимо гарячий цукровий сироп. При цьому, маса збільшується, але ми збиваємо ще до 3 хвилин.
  3. При бажанні, додаємо смакові домішки і / або кольорові барвники та ще раз збиваємо до однорідності.

Після охолодження, заварний білковий крем стає більш “міцним” та дуже добре тримає форму. При формуванні з нього гладкого шару, його використовують відразу ж. При формуванні дифузорів з кондитерських шприців – краще зачекати хвилин 5-8. Це дозволить зробити квіти та інші прикраси на тортах з більш чітким контуром.

Білковий заварний крем для тортів

Заварний білковий крем – відео-рецепти

Чудову білкову італійську меренгу з лимонним соком пропоную  приготувати разом з ютуб-каналом “LudaEasyCook Позитивна Кухня”.

Наступний відео-рецепт – італійської меренги з лимонною кислотою від ютуб-каналу “Кондитерські курси Малинівка”. Якщо перейти на авторський канал, то знайдете зрозумілі та прості відео-уроки з МК по кремовій флористиці.

Залишити відповідь