Якщо торт або інший десерт готується до святкового столу, то будь-яка господиня хоче не тільки здивувати гостей його смаком, але і вразити наповал ефектним зовнішнім виглядом десерту. У цьому питанні головне – правильно вибрати крем для оформлення торта і виготовлення квітів. Він повинен добре тримати форму, легко фарбуватися в різні кольори, бути рельєфним, а ще – не опадати і не текти. І, природно, він просто зобов’язаний бути смачним! ? Рецептом саме такого універсального крему, що дає можливість кожній господині у домашніх умовах легко та просто зробити гарні квіти на торт, я і хочу з вами поділитись сьогодні. Будемо робити, на мій погляд, найкращий заварний білково-масляний крем для прикраси торта і тістечок. Готується він дуже просто, навіть господиня-початківець самостійно впорається з ним “на ура”, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Цукор, Яйця
Знайомство з рецептом пропоную почати з переліку необхідних продуктів:
- вершкове масло – 150-200 гр;
- білки від свіжих великих яєць – 2 шт.;
- цукор – 100 гр;
- ванілін – за смаком;
- барвники – за бажанням.
Як приготувати заварний білково-масляний крем для прикраси торта
Кращий крем для оформлення тортів, який смачний і добре тримає форму, ми будемо готувати, поєднуючи білковий крем з прогрітих на водяній бані білків та цукру з розм’якшеним вершковим маслом.
Приготування починаємо з того, що з’єднуємо білки з цукром. Чи варто нагадувати, що яйця потрібно ретельно вимити з милом і лише потім отримувати заповітні білки для крему?
Розміщуємо нашу миску на водяну баню. Постійно помішуючи вміст вінчиком, трохи збиваємо.
Маса поступово світлішає. Не намагайтеся збити білки до пишності – на цьому етапі такої необхідності немає.
Збиваючи, прогріваємо білки до розчинення кристалів цукру. Є дуже простий перевірки тест – розітріть між пальцями крапельку білкової маси. Якщо крупинки цукру не відчуваються, білки можна знімати з водяної бані.
Відразу ж починаємо збивати білки міксером. Ми повинні отримати пишну білосніжну масу зі стійкими піками. За час збивання вона встигне охолонути до кімнатної температури. Це дуже важлива умова, якої обов’язково потрібно дотриматись, щоб при з’єднанні, вершкове масло не розтануло від тепла заварених білків.
Залежно від якості, може піти приблизно 75-100 гр масла на один білок. Я беру 200 грамову пачку, ріжу масло кубиками і додаю потроху. Вводимо до білків кілька кубиків масла і збиваємо. Як видно на фото, маса стала рідшою. Пам’ятайте, що при з’єднанні з білками, масло повинно бути вже розм’якшеним, кімнатної температури.
При подальшому додаванні масла, маса робиться трохи густішою, але залишається текучої.
Додаємо ще пару шматочків. Отримуємо масу, схожу на невдалий, ніби розділившийся крем. Не лякайтеся, ми на правильному шляху. ?
Продовжуємо збивання. Якщо крем не бажає ущільнюватися, додаємо ще зовсім трохи масла. Чарівним чином наш найкращий білково-масляний крем для прикрашання тортів перетворюється в щільний та однорідний масляний крем для квітів та інших солодких елементів декору. ? Уже на цій стадії (фото нижче) видно, що він дуже добре тримає форму.
Такий білковий заварний крем з маслом відмінно забарвлюється звичайними водорозчинними або гелевими барвниками. Відкладіть необхідну порцію крему в окрему ємність і підфарбуйте в потрібні кольори.
Ось такі солодкі квіти і листочки на торті у мене вийшли. Як бачите, готовий крем для прикраси тортів достатньо рельєфний, приємного природного кольору і чудово тримає форму.
Використовуючи такий заварний білково-масляний крем для прикраси торта, виготовлення квітів та інших елементів декору, вам обов’язково вдасться перетворити свій домашній десерт в професійний шедевр кондитерського мистецтва. ?